Κακοκαιρία: Αποκλεισμένοι χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο και ενημέρωση για δεύτερη ημέρα κάτοικοι στη Ζαγορά

Κακοκαιρία: Αποκλεισμένοι χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο και ενημέρωση για δεύτερη ημέρα κάτοικοι στη Ζαγορά
Κακοκαιρία στη Μαγνησία NEWS 24/7

Γολγοθάς για τους κατοίκους στη Ζαγορά Μαγνησίας, η οποία δέχτηκε το περισσότερο νερό πανελλαδικά από την κακοκαιρία Daniel.

Αποκλεισμένοι είναι για δεύτερη μέρα κάτοικοι και επισκέπτες στη Ζαγορά Πηλίου, όπου από το απόγευμα της Τρίτης (5/9) έχουν μείνει και χωρίς ρεύμα, ενώ στην περιοχή έχουν σημειωθεί δεκάδες κατολισθήσεις, καταρρεύσεις δρόμων και πτώσεις δέντρων λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Πρόκειται για την περιοχή που συγκέντρωσε το περισσότερο νερό πανελλαδικά από την κακοκαιρία, ξεπερνώντας τα 700mm βροχής το βράδυ της Τρίτης.

Στην Ζαγορά οι κάτοικοι συνεχίζουν να βρίσκονται στη μεγάλη τους πλειοψηφία χωρίς πρόσβαση σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα και internet ενώ έχει διακοπεί και η ηλεκτροδότηση, ενώ στο Χορευτό οι κάτοικοι έμειναν και χωρίς νερό. Η μοναδική οδηγία που έχουν από τις αρχές είναι να παραμείνουν στα σπίτια τους μέσω του μηνύματος του 112.

Σε επικοινωνία του NEWS 24/7 με κατοίκους της περιοχής που εντοπίστηκαν με δυσκολία αλλά και πλήθος αναφορών στα social media, καταγγέλλουν την απουσία οποιασδήποτε ενημέρωσης από πλευράς των αρχών.

Όπως σημειώνουν, οι κάτοικοι στο χωριό Πουρί είναι αποκλεισμένοι καθώς ο δρόμος που το συνδέει με τη Ζαγορά έχει κοπεί στα δύο.

NEWS 24/7

NEWS 24/7

Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στο παραλιακό Χορευτό, λίγο μετά την στροφή στο δρόμο για Ζαγορά.

NEWS 24/7

Ο κεντρικός δρόμος της Ζαγοράς έχει υποστεί ζημιές σε σημεία, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές στους χωματοδρόμους που εκτείνονται γύρω από το χωριό, εκεί όπου υπάρχουν καλλιέργειες και συγκεκριμένα μηλιές, για τις οποίες υπάρχει μεγάλη αγωνία καθώς πλησιάζει η περίοδος συγκομιδής.

NEWS 24/7

Στο Χορευτό, το οποίο φιλοξενεί αυτή τη περίοδο δεκάδες επισκέπτες, η παραλία έχει μεταμορφωθεί. Η παραλία έχει διαλυθεί μετά τα τεράστια κύματα που έφτασαν κατά τόπους κοντά στην άσφαλτο και είναι στρωμένη με κορμούς δέντρων που παρέσυρε στο πέρασμά του το νερό.

Κακοκαιρία στη Μαγνησία NEWS 24/7

Καταστροφές στη Μαγνησία NEWS 24/7

Το NEWS 24/7 επιχείρησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει και με τον δήμαρχο Ζαγοράς, όμως η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα