Κακοκαιρία Daniel: 112 σε όλη την Αττική – “Περιορίστε τις μετακινήσεις”

Κακοκαιρία Daniel: 112 σε όλη την Αττική – “Περιορίστε τις μετακινήσεις”
Πλημμύρες στην Αττική EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και από την Αττική. Το βράδυ της Τετάρτης, εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της πρωτεύουσας για περιορισμό των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων. Πλημμύρισαν δρόμοι και σταθμοί, κινδύνευσαν άνθρωποι.

Καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες πλήττουν από το μεσημέρι της Τετάρτης (06/09) και την Αττική με την κακοκαιρία Daniel να είναι σε πλήρη εξέλιξη σε όλη τη χώρα και τους δήμους Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Σποράδων και ορισμένοι στη Λάρισα να έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η ισχυρή βροχή που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα το μεσημέρι προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος. Από τον μεγάλο όγκο νερού που έπεσε μάλιστα έκλεισε προσωρινά ο σταθμός του Μετρό Ευαγγελισμός, λόγω εισροής υδάτων στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους.

Παρόμοια προβλήματα παρατηρήθηκαν και στον σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Κυψέλη ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Και λίγο πριν τις 8 και μισή το βράδυ της Τετάρτης και αφού στην Αθήνα οι άνθρωποι παρασέρνονταν από τα ορμητικά νερά σε κεντρικές λεωφόρους της πόλης, ήχησε στα κινητά τηλέφωνα μήνυμα από το 112, με την Πολιτική Προστασία να μας ενημερώνει για το ότι βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καλώντας μας παράλληλα να περιορίσουμε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: “Σε εξέλιξη ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην περιοχή της Αττικής. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/kataigides”.

Από την έντονη βροχή που συνεχίστηκε και κατά τις βραδινές ώρες, η Αστυνομία προχώρησε σε νέα διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία έχει διακοπεί από την οδό Πέτρου Ράλλη έως και την οδό Χαμοστέρνας.

Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ωκεανίδων στην περιοχή της Ελευσίνας και στην οδό Αγ. Παρασκευής από στην περιοχή των Αχαρνών.

Κακοκαιρία: Εφιαλτικές στιγμές στη Λαμία

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στη Λαμία, καθώς όλοι οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και πλέον ακόμη και οι πλατείες της έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

Το απόγευμα της Τετάρτης, με απόφαση της ΑΔ Φθιώτιδας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία κάθε αυτοκινήτου μέσα στο δήμο της Λαμίας καθώς πλέον οι μετακινήσεις είναι αδιέξοδες, ενώ αποσταλεί και σχετικό μήνυμα από το 112

Λίγο μετά τις 8, δε, οι κάτοικοι από την περιοχή Κόμμα Φθιώτιδας ζητήθηκε να απομακρυνθούν προς τη Λαμία λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Δεν είναι όμως μόνο οι ανυπολόγιστες υλικές ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία, καθώς σήμερα, ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυξήθηκε και οι νεκροί είναι πλέον τρεις. Την ίδια στιγμή δύο άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Αθήνας – Εικόνες καταστροφής

Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα