Κακοκαιρία: Θρήνος για τον πυροσβέστη στον Έβρο, προβλήματα και σε Σαμοθράκη και Λέσβο

Κακοκαιρία: Θρήνος για τον πυροσβέστη στον Έβρο, προβλήματα και σε Σαμοθράκη και Λέσβο
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ / ΝΕΚΡΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΝΩ ΜΕΤΕΒΑΙΝΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ (EUROKINISSI) Eurokinissi

Πολλά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις που "χτύπησαν" αρκετές περιοχές της χώρας. Ένας νεκρός πυροσβέστης στην Έβρο και δρόμοι -ποτάμια σε Σαμοθράκη και Λέσβο.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που “χτύπησε” πολλά μέρη της χώρας, με τα κύρια προβλήματα να εντοπίζονται τις τελευταίες ώρες σε Έβρο, Σαμοθράκη και Λέσβο.

Έβρος: Σφοδρή κακοκαιρία – Νεκρός πυροσβέστης εν ώρα υπηρεσίας

Σοβαρά προβλήματα και τον θάνατο ενός ηρωικού 46χρονου πυροσβέστη και πατέρα τριών ανήλικων παιδιών άφησε πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή του Έβρου, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, που εκδηλώθηκαν σήμερα στην περιοχή του Έβρου, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε συνολικά 66 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ / ΝΕΚΡΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΝΩ ΜΕΤΕΒΑΙΝΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ (EUROKINISSI) Eurokinissi

Συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, η Πυροσβεστική δέχτηκε 55 κλήσεις, εκ των οποίων 39 για αντλήσεις υδάτων και 16 για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή σημεία. Πρόσθετα, νωρίτερα το μεσημέρι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια 21 μικροί μαθητές νηπιαγωγείου και δύο νηπιαγωγοί, περιστατικό στο οποίο μετέβαινε το πλήρωμα της Πυροσβεστικής, όπου ο ένας από τους τρεις πυροσβέστες του οχήματος παρασύρθηκε από ορμητικά νερά σε τσιμέντινο κανάλι και πνίγηκε.

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ / ΝΕΚΡΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΝΩ ΜΕΤΕΒΑΙΝΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ (EUROKINISSI) Eurokinissi

Στο Σουφλί η Πυροσβεστική δέχτηκε 11 κλήσεις, εκ των οποίων 10 για αντλήσεις και μία για κοπή δέντρου.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή που εκδηλώθηκαν οι έντονες βροχοπτώσεις.

Λόγω της κακοκαιρίας, με απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, αναστέλλεται για αύριο η λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους οικισμούς Απαλού και ‘Ανθειας καθώς και στον παιδικό σταθμό Απαλού.

Προβλήματα σε Σαμοθράκη

Ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις προκλήθηκαν σε αρκετά σημεία στο αγροτικό και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Voria.gr, χάρη στον καθαρισμό των ρεμάτων που έγινε το φθινόπωρο από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και από τον δήμο, δεν προκλήθηκαν μεγαλύτερες ζημιές από τα σημερινά έντονα καιρικά φαινόμενα στη Σαμοθράκη, εκτιμά ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος. Ωστόσο το ακριτικό νησί δεν έμεινε αλώβητο από τις έντονες βροχοπτώσεις, καθώς όπως περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκλήθηκαν ζημίες σε αρκετά σημεία τόσο στο αγροτικό όσο και το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

«Από το πρωί έγιναν αρκετές αντλήσεις νερών σε κτήρια (σ.σ. υπηρεσίες και οικίες), ενώ βλάβες υπάρχουν και στο δίκτυο ύδρευσης, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει διακοπή υδροδότησης», αναφέρει χαρακτηριστικά. Συμπληρώνει πως το νερό της βροχής εισέβαλλε και στο κτήριο του γυμνασίου-λυκείου και στο νηπιαγωγείο της Καμαριώτισσας, στο πρώτο από τη στέγη και τα παράθυρα και στο δεύτερο από το κλιμακοστάσιο. Η άμεση ωστόσο απομάκρυνση των νερών καθιστά τα σχολικά κτίρια λειτουργικά και σύμφωνα με τον κ. Γαλατούμο, αύριο τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σαμοθράκης, αύριο θα αρχίσει και η καταγραφή των ζημιών, ενώ «μένει να δούμε τα φερτά υλικά που θα κατεβάσει το βουνό στη διάρκεια της νύχτας, εφόσον συνεχιστεί η βροχή».

Λέσβος: Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια

Σοβαρά προβλήματα =αυτήν την ώρα στο λεκανοπέδιο Καλλονής Λέβου όπου χτυπάει το κύμα κακοκαιρίας,

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι δρόμοι στην Καλλονή μετατράπηκαν σε «ποτάμια», ενώ τα αυτοκίνητα κινούνται με μεγάλη δυσκολία

Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία λίγο έξω από την Αρίσβη καθώς χείμαρρος που κατεβαίνει από το βουνά έχει μετατρέψει σε λίμνη τον δρόμο

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα lesvospost.com, δήμαρχος Δυτικής Λέσβου σε ανάρτηση του δήλωσε πως υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία επί της Εθνικής οδού Καλλονής – Μυτιλήνης στην θέση “Κατσαρά”, ένα χιλιόμετρο έξω από την Αρίσβη. Ενώ εχουμε και προβλήματα στην Καλλονή και στην Σκάλα. Υπάρχει και Κατολίσθηση στον Περιφερειακό της Αγ. Παρασκευής. Τέλος ο κος Βερρος τονίζει «Τα συνεργεία του Δήμου είναι όλα έξω. Να προσέχετε πολύ!!»

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα