Kαταγγελία για βιασμό από γνωστό ηθοποιό – “Αν μιλήσεις θα σε καταστρέψω”

Kαταγγελία για βιασμό από γνωστό ηθοποιό – “Αν μιλήσεις θα σε καταστρέψω”
Shutterstock

Δημοφιλής ηθοποιός θα απασχολήσει τις εισαγγελικές αρχές, μετά την κατάθεση στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καταγγελίας σε βάρος του για βιασμό. Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Στο “μικροσκόπιο” της ελληνικής Δικαιοσύνης μπαίνει και τρίτο πρόσωπο που ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο, με το σχηματισμό νέας δικογραφίας. Η υπόθεση αφορά σε δημοφιλή ηθοποιό, σε βάρος του οποίου έχει υποβληθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καταγγελία για βιασμό.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του συγκεκριμένου ηθοποιού εμπλέκεται στο ελληνικό #metoo, ωστόσο οι προγενέστερες καταγγελίες που έχουν γίνει γνωστές, κάνουν λόγο για παρενοχλήσεις. Αντίθετα, η επίμαχη καταγγελία αφορά στο βαρύτατο κακούργημα του βιασμού, με θύμα γυναίκα, η οποία την περίοδο που φέρεται να τελέστηκε η πράξη ήταν και η ίδια ηθοποιός και μάλιστα ιδιαίτερα γνωστή, ενώ σήμερα κατοικεί στο εξωτερικό.

“Της έκανε μία πρόταση για συνεργασία και έδωσαν ραντεβού στο χώρο το δικό του για να συζητήσουν, πράγμα που είθισται. Μετά από συζήτηση 25 λεπτών γύρω από επαγγελματικά ζητήματα, άρχισε να περνάει το πράγμα σε πιο προσωπικά ζητήματα και η ηθοποιός αντέδρασε και θέλησε να αποχωρήσει” περιέγραψε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της γυναίκας, Αλ. Μίντζιας, στο ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι στο τέλος “της δήλωσε πως “σε περίπτωση που μιλήσεις οπουδήποτε, θα σε καταστρέψω”.”.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει τη διερεύνηση της καταγγελίας αυτής, ξεκινώντας αρχικά με το εξετάσει το χρόνο τέλεσης του καταγγελλόμενου αδικήματος, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής ή όχι. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η πράξη εμφανίζεται να έλαβε χώρα πριν το 2000. Βέβαια, οι εισαγγελικές αρχές είναι σε θέση να κλητεύσουν την ηθοποιό να καταθέσει, προσδοκώντας ενδεχομένως η κίνηση αυτή να φέρει στο φως νέα στοιχεία, όπως άλλωστε έχει συμβεί στο παρελθόν.

Πρόκειται για τον τρίτο κατά σειρά δημοφιλή ηθοποιό, που μπαίνει στο “στόχαστρο” των αρχών, αρχής γενομένης με το Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ ακολούθησε και η περίπτωση πρωταγωνιστή της μικρής οθόνης, την εμπλοκή του οποίου ερευνά η αστυνομία στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Στην Εισαγγελία σήμερα ο Π. Τσαρούχας

Σε κάθε περίπτωση, η καταγγελία της ηθοποιού φαίνεται πως δεν θα περιλαμβάνεται στο φάκελο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, τον οποίο θα υποβάλλει ο πρόεδρος του Πειθαρχικού, Πασχάλης Τσαρούχας.

Ο κ. Τσαρούχας έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης στην Εισαγγελία.

“Μας έχει καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσουμε όλους τους φακέλους που έχουμε για προσβολή γεννετήσιας αξιοπρέπειας”.

Ο ηθοποιός κλήθηκε λόγω της θεσμικής του ιδιότητας (αφού ο Σπ. Μπιμπίλας δήλωσε αναρμόδιος), από τους εισαγγελικούς λειτουργούς, Κ. Σπυρόπουλο και Νικ. Στεφανάκο, προκειμένου να τους καταθέσει το σύνολο των καταγγελιών που έχει στη διάσωσή του το ΣΕΗ.

Στόχος είναι να σταχυολογήσουν ποιες καταγγελίες είναι ποινικά αξιοποιήσιμες, αλλά και ποιες από αυτές έχουν παραγραφεί και ποιες όχι, έτσι ώστε να προχωρήσουν στην διερεύνηση της ουσίας όσο το δυνατόν περισσότερων περιπτώσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα