Καταγγελία γονέων στη Θεσσαλονίκη: “Εξωσχολικοί χτύπησαν μαθητές και γονείς, κατέβασαν πανό”

Καταγγελία γονέων στη Θεσσαλονίκη: “Εξωσχολικοί χτύπησαν μαθητές και γονείς, κατέβασαν πανό”
Καταλήψεις σε σχολεία Eurokinissi

Γονείς μαθητών που φοιτούν σε λύκειο του Ευόσμου κατήγγειλαν ότι τραμπούκοι χτύπησαν μαθητές και κηδεμόνες επιχειρώντας να "σταματήσουν συλλογικές διαδικασίες".

«Την ώρα που μαθητές του σχολειού καλούσαν σε γενική συνέλευση μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην αρχή και στη συνέχεια με χτυπήματα και προπηλακισμούς προσπαθούσαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία, κατέβασαν το πανό που ζητούσε «μόρφωση και υγεία για τους μαθητές».

Αυτό αναφέρει η η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας. Το περιστατικό σημειώθηκε στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Η Ομοσπονδία γονέων καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν σήμερα το πρωί γονείς, μαθητές φοιτητές έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου.

Την ώρα που μαθητές του σχολειού καλούσαν σε γενική συνέλευση για να συζητήσουν το κάλεσμα των μαθητών στην κινητοποίηση της Πέμπτης 20/1 αλλά και τους όρους με τους οποίους άνοιξαν τα σχολεία μαζί με τις συνθήκες λειτουργιάς του ΕΠΑΛ.

Εκείνη την ώρα μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην αρχή και στη συνέχεια με χτυπήματα και προπηλακισμούς προσπαθούσαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία, κατέβασαν το πανό που ζητούσε «μόρφωση και υγεία για τους μαθητές».

Είναι οι ίδιοι γνωστοί «μαθητές» που με τραμπούκικες και φασιστικές κινήσεις θέλουν να εμποδίσουν τους μαθητές να διεκδικούν οργανωμένα με γενικές συνελεύσεις με αιτήματα μέσα στα σχολεία.

Δε θα ανεχτούμε τα σχολεία μας να γίνουν εκκολαπτήρια κάθε φασίστα! Δεν θα επιτρέψουμε τον φόβο και τις απειλές μέσα και έξω από τα σχολεία

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμβάλλουν με δράσεις μέσα στα σχολεία που θα αποκαλύπτουν την εγκληματική δολοφονική φύση του φασισμού, που θα αναδεικνύουν της αξίες της αλληλεγγύης ,της οργανωμένης δράσης του συλλογικού αγώνα.

Διεκδικούμε μαζί με γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικούς μόρφωση και ζωή με δικαιώματα

Καλούμε γονείς και μαθητές την Πέμπτη 20/1 στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου να διεκδικήσουμε οργανωμένα συλλογικά κόντρα σε κάθε λογής φασιστικές λογικές που δεν θέλουν οργανωμένους φορείς ασφάλεια μόρφωση υγεία για μας και τα παιδιά μας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα