Κέρκυρα: Ντόπιος μεγαλοδημοσιογράφος εμβολιάστηκε πριν την ώρα του – Η εξήγησή του και η ΕΔΕ

Κέρκυρα: Ντόπιος μεγαλοδημοσιογράφος εμβολιάστηκε πριν την ώρα του – Η εξήγησή του και η ΕΔΕ

Όσο περιμένουμε καρτερικά τη σειρά μας για να εμβολιαστούμε, φαίνεται πως το σύστημα επιτρέπει να υπάρχουν "προνομιακές τρύπες" στους εμβολιασμούς. Η περίπτωση του δημοσιογράφου από την Κέρκυρα.

Την ώρα που μετράμε τις ώρες, τις μέρες και τους μήνες για να εμβολιαστούμε εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι, την ώρα που τα εμβόλια έρχονται με το σταγονόμετρο και οι φόβοι για καθυστέρηση στην παραγωγή τους είναι ρεαλιστικοί, την ώρα που η πανδημία οδεύει σε “τρίτο κύμα” με πιο σκληρά μέτρα να βρίσκονται προ των πυλών, κάποιοι βρίσκουν την “ευκαιρία” να εκμεταλλευτούν τις “τρύπες” που αφήνει το σύστημα, με τις διοικητικές ευθύνες να είναι δεδομένες.

Οι εμβολιασμοί με “μέσον” ήταν μέχρι σήμερα μια φήμη, ωστόσο φαίνεται πως ισχύουν. Η περίπτωση παραβίασης του πρωτοκόλλου υγειονομικών κανονισμών στην Κέρκυρα, είναι ενδεικτική. Το περιστατικό καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα apokalypseis.com, ανάμεσα στα δεκαοχτώ συνολικά άτομα που εμβολιάστηκαν εκείνη την ημέρα ήταν και ο δημοσιογράφος – πρόεδρος του ΔΣ Corfu TV Διονύσης Μάμαλος. Ο εμβολιασμός του κ. Μάμαλου προκάλεσε έντονα και δικαιολογημένα σχόλια στην τοπική κοινωνία και είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ΕΔΕ.

Η δική του εξήγηση, με γραπτή του ανακοίνωση στο corfutvnews, ήταν η παρακάτω. Στο κείμενό του, ζητά συγγνώμη και αιτιολογεί την πράξη του βάσει του γεγονότος ότι ανήκει σε “ευπαθή ομάδα” λόγω προβλήματος υγείας που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

“Είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας άρθρο που αναφέρεται στον πρόσφατο εμβολιασμό μου για τον COVID-19.

Θέλω να ενημερώσω επ’ αυτού ότι ανήκω σε ευπαθή ομάδα, εξαιτίας σοβαρότατης ασθένειας που είχα περάσει κατά το παρελθόν που έχει δημιουργήσει ευπάθεια στο ευρύτερο αναπνευστικό μου σύστημα, χωρίς στην παρούσα να χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες, τις οποίες ανά πάσα στιγμή είμαι σε θέση ασφαλώς να παρέχω, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία στον οιονδήποτε.

Μετά ταύτα, όντας ευάλωτος υγειονομικά από τον COVID 19 και εξαιτίας της εκ του επαγγέλματος μου καθημερινής επαφής με πολύ κόσμο, προέβην στην πράξη του εμβολιασμού μου στην Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κέρκυρας – Κέντρο Υγείας Κέρκυρας (πρώην ΙΚΑ) την 29/1/2021.

Παρά ταύτα, επειδή οι εποχές που διανύουμε είναι πρωτοφανείς και είναι εύλογη η ένταση και η νευρικότητα που επικρατεί σε όλη την κοινωνία, λόγω της κατάστασης που βιώνουμε, αν από την πράξη μου αυτή, αισθάνονται προσβεβλημένοι κάποιοι συμπολίτες μου, και δεν τους αρκούν οι εξηγήσεις που τους παρέχω με την παρούσα δήλωση μου, τους ζητώ συγγνώμη.

Παρακαλώ να δημοσιευτεί η δήλωση μου αυτή, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Με εκτίμηση

Διονύσιος Μάμαλος

Δημοσιογράφος

(και όχι καναλάρχης όπως ψευδώς αναφέρθηκε)”.

Ακολούθως, μετά τον “παράτυπο” εμβολιασμό του κ. Μάμαλου, αντικαταστάθηκε με απόφαση του Βασίλη Κικίλια, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλέξανδρος Γαρδικιώτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, δόθηκε επίσης εντολή στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής επιτροπής Εμβολιασμών.

Το επίμαχο έγγραφο από τις “apokalypseis”:

 

“Περίσσευε το εμβόλιο” απάντησε ο υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας

Όταν κλήθηκε από το apokalypseis.com να σχολιάσει και να αιτιολογήσει το γεγονός αυτό ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας του νησιού, Αλέξανδρος Γαρδικιώτης, ανέφερε:

“Εκείνη την ημέρα μας έμεινε ένα εμβόλιο. Κανονικά αυτό θα πρέπει να το κάνουμε σε άτομο του υγειονομικού προσωπικού ή του Λιμενικού Σώματος, του Στρατού η της ΕΛ.ΑΣ. Όμως δεν υπήρχε κάποιος να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Γι αυτό και το εμβόλιο το κάναμε στον κ. Μάμαλο ο οποίος είχε εκδηλώσει την επιθυμία να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο θέμα ούτε σκάνδαλο… Δεν μπορούσαμε να πετάξουμε το εμβόλιο. Ετυχε να βρεθεί ο κ. Μάμαλος και σε αυτόν έγινε το εμβόλιο που περίσσευε”, είπε. Φυσικά, δεν προβλέπεται τίποτα από τα παραπάνω. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα περισσεύει καμία δόση και πως αυτές που πλεονάζουν θα πάνε σε δύο συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων: του στρατού και της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες όμως, την ημέρα που έκανε το εμβόλιο ο κ. Μάμαλος, εμβολιάστηκαν και ένστολοι. Τι ακριβώς πραγματικά συνέβη; Είναι δυνατόν να υπήρχαν τόσες πολλές δόσεις που να περίσσεψαν και να εμβολιάστηκε ο εν λόγω δημοσιογράφος, ή το εμβόλιο έμεινε “κάβα” για τις καθυστερήσεις; Όπως και να’ χει, μιλάμε για μια διαδικασία που δεν προβλέπεται από τον Νόμο, και εγείρει απορίες για άλλα συμβάντα που ενδεχομένως λαμβάνουν χώρα στο “περιθώριο” των προβλεπόμενων εμβολιασμών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα