Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στους δήμους Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στους δήμους Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου
Έργα ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη Eurokinissi

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 16/3 στους Δήμους Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου επί της παλιάς Λεωφόρου Ποσειδώνος για την υλοποίηση έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν από τη Δευτέρα (16/03/2020) και για δύο μήνες στους Δήμους Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου, επί της παλαιάς Λ. Ποσειδώνος (συνέχεια Εθν. Μακαρίου) από την οδό Επαμεινώνδα έως την οδό Μωραϊτίνη, 200μ. πριν από την οδό Ι. Φιξ, στο πλαίσιο των έργων για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (Φάση Α’).

Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης θα γίνει πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας του τραμ από τη στάση του ΣΕΦ έως τη στάση της Αγίας Σκέπης ενώ προβλέπεται και ανακατασκευή των εγκαταστάσεων του, η οποία περιλαμβάνει την οριζοντιογραφική παραλλαγή και τo «χαμήλωμα» της γραμμής.

Επίσης στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί τμηματική κατασκευή των δύο γεφυρών που θα συνδέουν κυκλοφοριακά τους χώρους της ανάπλασης με τη λεωφόρο Συγγρού και τη Λεωφόρο Ποσειδώνος αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της ομαλής εξέλιξης των εργασιών ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ζήτησε από την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Δ. Νάνου, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλο, την προϊσταμένη του τμήματος Ειδικών Έργων Χ. Μπιτζιλέκη και όλα τα εμπλεκόμενα στελέχη, να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά «οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, παρά τη λήψη έκτακτων μέτρων λόγω κορονοϊού, βρίσκονται σε εγρήγορση και έτοιμες να επέμβουν προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα αναγκαία έργα. Καλούμε τους οδηγούς να επιδείξουν την απαραίτητη υπομονή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Δ. Νάνου, επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στο πλαίσιο της υλοποίησης της Α’ Φάσης της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. «Περιφέρεια Αττικής, δήμοι και εμπλεκόμενοι φορείς βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με στόχο να υλοποιηθεί το έργο εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος», τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα