“Κύκλωμα χρυσού”: Νέα κίνηση από τον γνωστό ενεχυροδανειστή- Οι όροι που ζητά για την ελευθερία του

“Κύκλωμα χρυσού”: Νέα κίνηση από τον γνωστό ενεχυροδανειστή- Οι όροι που ζητά για την ελευθερία του
Ο ιδιοκτήτης των ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος, καθώς οδηγείται στον ανακριτή Eurokinissi

Ζητά από την ανακρίτρια να αντικατασταθεί η προφυλάκιση με άλλους όρους για να αφεθεί ελεύθερος. «Δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα» υποστηρίζει ο εκ των συνηγόρων του, Αλέξης Κούγια και κάνει λόγο για χρονοβόρα διαδικασία.

Αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης καταθέτει σήμερα ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, μέσω των συνηγόρων του, ύστερα από την αποτυχημένη απόπειρα της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς να ανακαλέσει τις προφυλακίσεις.

Σε νέα ανακοίνωσή του, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρεται στις νέες νομικές ενέργειες στις οποίες προχωρά, προτρέποντας και τους υπόλοιπους υπερασπιστές των οκτώ προφυλακιστέων να πράξουν το ίδιο, προκειμένου «αποφύγουμε τη χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου».

Θέτει προ των ευθυνών της τη δικαστική λειτουργό αναφέροντας πως μπορεί και μόνη της -δίχως τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελίας- να αποφανθεί για την τύχη των προσωρινά κρατούμενων.

Καταλήγει δε: «Για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το δικηγορικό μας γραφείο πληροφορήθηκε την αντίδραση του κ. Εισαγγελέως που δεν συμφώνησε με το αίτημα της κας Ανακρίτριας, η οποία ζήτησε τη γνώμη του για την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1εδ.α ΚΠΔ και την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας Ριχάρδου Μ., και εκφράζουμε την απόλυτη νομική αντίδρασή μας για την αδιανόητη αυτή επιλογή.

Μετά από την έκδοση του εγγράφου της ΑΑΔΕ, το οποίο καταργεί κάθε πιθανότητα διαπράξεως από τον εντολέα μας του οιουδήποτε αδικήματος σχετικά με την παρούσα υπόθεση, σήμερα θα καταθέσουμε ενώπιον της κας Ανακριτή, η οποία ζήτησε την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1 εδ. α ΚΠΔ και την άμεση απελευθέρωση του εντολέα μας, αίτηση αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως του εντολέα μας, αφού πλέον για την απελευθέρωσή του σε αυτό το δικονομικό στάδιο είναι η μόνη αρμοδία να το αποφασίσει σύμφωνα με το άρθρο 286 παρ.2 ΚΠΔ και δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως.

Η κα Ανακριτής μπορεί να αποφυλακίσει τον εντολέα μας σύμφωνα με το νόμο και είναι μη δεσμευτική η γνώμη του Εισαγγελέα, δεδομένου ότι το άρθρο 286 παρ.2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπει τα εξής: «Εκείνος που προσωρινά κρατείται ή εκείνος στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, μπορεί να υποβάλει αίτηση στον ανακριτή για την άρση των μέτρων αυτών ή για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους ή για την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με άλλους».

Θα επιθυμούσαμε και οι συνάδελφοι να ακολουθήσουν την ίδια δικονομική οδό, για να αποφύγουμε τη χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου.

Για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος του εντολέα μας για τη διάπραξη του αδικήματος της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της τοκογλυφίας, καθώς και οιουδήποτε άλλου εγκλήματος».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα