Κομμωτήρια: Ανοίγουν από σήμερα – Οι κανόνες λειτουργίας

Κομμωτήρια: Ανοίγουν από σήμερα – Οι κανόνες λειτουργίας
Ανοίγουν και πάλι τα κομμωτήρια Eurokinissi

Επαναλειτουργούν από σήμερα, Δευτέρα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα περιποίησης άκρων, αλλά με αυστηρούς κανόνες. Τι ισχύει με τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Σε λειτουργία τίθενται εκ νέου από το πρωί της Δευτέρας τα κομμωτήρια της χώρας, όπως επίσης τα κουρεία και τα κέντρα περιποίησης άκρων.

Με την επαναλειτουργία τους, ωστόσο, θα ισχύουν και αυστηροί κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Υπενθυμίζεται ότι αυτοί είναι:

  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας.
  • Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.

Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για κούρεμα

Παράλληλα, από σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε κομμωτήριο, κουρείο ή κέντρο αισθητικής και εκτός του Δήμου όπου κατοικούν στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου “πολύ αυξημένου κινδύνου”.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού ειδικά για το σκοπό αυτό. Η μετακίνηση για το ραντεβού θα γίνεται με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον πάροχο της υπηρεσίας.

Για παράδειγμα, κάτοικος Περιστερίου που θέλει να επισκεφθεί κομμωτήριο στο Χαϊδάρι επικοινωνεί με το κομμωτήριο και κλείνει ραντεβού. Το κατάστημα του στέλνει SMS ή e-mail που αποτελεί το αποδεικτικό του ραντεβού. Όταν έρθει η μέρα και η ώρα του ραντεβού ο πολίτης στέλνει SMS με επιλογή 6 στο 13033 ή ετοιμάζει την χειρόγραφη βεβαίωση και μαζί με το αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή e-mail) μετακινείται από το Περιστέρι στο Χαϊδάρι για να επισκεφτεί το κομμωτήριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα