Κορινθία: Ελεύθερος ο πατέρας της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών

Διαβάζεται σε 3'
Μεταγωγή στον ανακριτή του 45χρονου Παλαιοχριστιανού
Μεταγωγή στον ανακριτή του 45χρονου Παλαιοχριστιανού ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/INTIME NEWS

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο 45χρονος άνδρας της οικογένειας Παλαιοχριστιανών, που ζούσε σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία.

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη αφέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (21/02) ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων Παλαιοχριστιανών, που ζει υπό πρωτόγονες συνθήκες στα λαγούμια, στην ορεινή Κορινθία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου με κατηγορούμενο τον 45χρονο, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκε και ορίστηκε νέα δικάσιμος, για τις 4 Μαρτίου.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του είναι για παράβαση του νόμου περι απείθειας και περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο. Ο 45χρονος είχε επιλέξει να ζει με την οικογένειά του κάτω απο συνθήκες που ερευνώνται αν είναι κατάλληλες να ζουν και να μεγαλώνουν παιδιά.

Μεταγωγή στον ανακριτή του 45χρονου Παλαιοχριστιανού
Μεταγωγή στον ανακριτή του 45χρονου Παλαιοχριστιανού ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/INTIME

Οι δηλώσεις του 45χρονου αυτοαποκαλούμενου Παλαιοχριστιανού

Σε δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του από το δικαστήριο, ο 45χρονος είπε: «Μέσα στα κρατητήρια, γνώρισα τον Φρέντι από την Αλβανία, είναι 30 χρόνια εδώ και τώρα θυμήθηκαν ότι δεν έχει χαρτιά. Γνώρισα τον Γιώργο τον σταφιδοπαραγωγό, γνώρισα τον Γιώργο που έχει ουζερί και του πήραν το δίπλωμα για ένα ποτήρι παραπάνω. Γνώρισα τους αδικημένους της ζωής. Μαζί με αυτούς κι εγώ».

Ενώ απευθύνθηκε σε αυτούς: «Θα κάνω μια δήλωση για τους αδικημένους. Αδέρφια, μη φωνάζετε, δεν σας ακούνε. Γυρίστε τους την πλάτη, μόνο τότε σας ακούνε».

Και πρόσθεσε: «Για τη δική μου υπόθεση έχω να πω το ίδιο πράγμα. Όταν τους γύρισα την πλάτη ενδιαφερθήκανε. Κάτι μου είπαν για την κόρη μου που μεγάλωσε στο Χαμόγελο του Παιδιού. Κανείς δεν ήρθε από το κράτος και την κοινωνία, για να δει πώς μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά στα ιδρύματα, τι συμβαίνει εκεί πέρα, τι γίνεται από πίσω. Έρχεται μια κοινωνία που σε έχει καταστρέψει και μετά σου ζητάει και τα ρέστα τι δεν έκανες καλά».

Μεταγωγή στον ανακριτή του 45χρονου Παλαιοχριστιανού ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/INTIME

«Δεν αρνήθηκα μόνο τη διενέργεια DNA, αρνήθηκα και την ηλεκτρονική δακτυλοσκόπηση και οποιοδήποτε βιομετρικό στοιχείο, για λόγους πίστης. Δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο. Ένα σύστημα καταστρέφει τους ανθρώπους για μικροπράγματα. Δεν γνωρίζω τίποτα, δεν είχα ούτε τηλέφωνο μαζί μου. Ήθελε να γίνει σήμερα η δίκη, ο δικηγόρος μου με βοήθησε. Δεν έχω πειράξει κάποιον άνθρωπο» κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκονται η σύζυγός του και τα ανήλικα παιδιά, καθώς δεν είχε την δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί τους από την ημέρα που συνελήφθη.

Θυμίζουμε πως ο 45χρονος πληρώνεται από το δημόσιο (τον δήμο Ερέτριας), όπου όπως είπε παρέχει τις υπηρεσίες του εξ αποστάσεως από το 2020. Είχε γίνει γνωστό πως ανήκει στην υπηρεσία της καθαριότητας, όχι όμως το ακριβές πόστο.

Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος του δήμου Ερέτριας, Βούλα Αμερικάνου, ο 45χρονος αυτοαποκαλούμενος Παλαιοχριστιανός αναμένεται να τεθεί σε αργία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα