Κορινθία: Συνελήφθη ο πατέρας της οικογένειας που ζούσε σε σπηλιά – Στο “Παίδων” ο 15χρονος γιος

Διαβάζεται σε 4'
Κορινθία: Συνελήφθη ο πατέρας της οικογένειας που ζούσε σε σπηλιά – Στο “Παίδων” ο 15χρονος γιος
GLOMEX/MEGA

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του πατέρα της οικογένειας στην “παλαιοχριστιανική” κοινότητα της Κορινθίας. Στο “Παίδων” ο 15χρονος γιος του με εντολή Εισαγγελέα. Συνεχίζονται οι έρευνες.

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του 47χρονου πατέρα της οικογένειας των “παλαιοχριστιανών” που ζουν στην Κορινθία.

Ο 47χρονος συνελήφθη με τις κατηγορίες της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια στις Αρχές και για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης ανηλίκων σε σχολείο.

Παράλληλα, κατόπιν εντολής Εισαγγελέα, ο 15χρονος γιος του αναμένεται να μεταφερθεί στο Παίδων στην Αθήνα, για προστατευτική φύλαξη, καθώς είναι το μοναδικό από τα παιδιά του που εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό και των άλλων τέκνων της οικογένειας, τα οποία μέχρι στιγμής αγνοούνται.

Από νωρίς το πρωί, οι αστυνομικοί, συνοδεία Εισαγγελέων και κοινωνικών λειτουργών πραγματοποιούσαν αυτοψία στον χώρο όπου διαμένει ο ίδιος και τα ανήλικα παιδιά του.

Η αστυνομία κλήθηκε να ερευνήσει -με τη συνδρομή κοινωνικών λειτουργών- πόσα παιδιά είναι μέλη της κοινότητας που ζει στη συγκεκριμένη περιοχή, εάν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις τους όπως ορίζει ο Νόμος και ποιοι είναι οι γονείς τους.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από επεισόδιο που έγινε ανάμεσα στην οικογένεια και κυνηγούς το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ακολούθησε επιχείρηση της Αστυνομίας, είχαν βρεθεί αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα, φυσίγγια, τόξα, βέλη, μαχαίρια και τσεκούρια και είχαν συλληφθεί οι γονείς.

Οι γονείς έχουν δηλώσει ότι έχουν επιλέξει να ζουν μακριά από τις ανέσεις του σύγχρονου πολιτισμού, σε λαγούμια και στοές όπως οι πρώτοι Χριστιανοί.

Το χρονικό

Αρχικά, όταν πήγαν οι αστυνομικοί την προηγούμενη Κυριακή στην περιοχή, εντόπισαν την οικογένεια με καταγωγή από Ικαρία που ζούσε όντως σε πρωτόγονες συνθήκες τα τελευταία τρία χρόνια, σε μία αυτοσχέδια ημιυπόγεια κατασκευή με στέγη από λάσπη σαν σπηλιά. Oταν τα μέλη της οικογένειας είδαν τους αστυνομικούς, τους επιτέθηκαν και μάλιστα η κόρη της οικογένειας χτύπησε με ένα ξύλινο ρόπαλο και τραυμάτισε έναν αστυνομικό.

Οι αστυνομικοί αποχώρησαν και την επόμενη ημέρα αποφασίστηκε να γίνει αστυνομική επιχείρηση στο σημείο καθώς οι άνθρωποι εκεί ζούσαν σε άγρια κατάσταση και διέθεταν και όπλα.

Για τον σκοπό αυτό κλήθηκε ακόμη και κλιμάκιο των ΕΚΑΜ από Αθήνα. Μετά από έφοδο που έγινε, τα μέλη της οικογένειας προσπάθησαν να διαφύγουν μέσω του αυτοσχέδιου τούνελ που είχαν σκάψει μήκους 30 μέτρων που έφτανε σε μία ρεματιά και συνελήφθησαν οι γονείς 45, 39, η κόρη τους 22 ετών αντίστοιχα και ο 15χρονος αδελφός της.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στο αυτοσχέδιο κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν και στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πατέρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, 81 φυσίγγια, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια, ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο και ένα τσεκούρι. Η οικογένεια είχε άλλα τρία ανήλικα παιδιά εκ των οποίων ένα βρέφος ενός έτους.

Κατά την συνέχιση των ερευνών ανευρέθηκαν σε δύσβατο μονοπάτι μέσω του οποίου προσπάθησαν να διαφύγουν τα μέλη της οικογένειας, επιμελώς κρυμμένα κάτω από μεγάλη πέτρα δύο αυτοσχέδιά πυροβόλα όπλα με προσαρμοσμένο σωλήνα μίας ίντσας, καθώς και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Μ-4.

Τα μέλη της οικογένειας βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση, μέσα στις λάσπες. Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων πατέρα, μητέρας, ενήλικης κόρης και του ενός ανήλικου γιου, σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση και περί όπλων. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ διατάχθηκε έρευνα από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών της οικογένειας για τα οποία έδωσε εντολή να τα παραλάβει η μεγαλύτερη κόρη του πατέρα της οικογένειας από άλλο γάμο που ζει σε κανονικές συνθήκες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα