Κορονοϊός: Ανησυχία στα Ιωάννινα από κρούσματα σε γηροκομείο

Κορονοϊός: Ανησυχία στα Ιωάννινα από κρούσματα σε γηροκομείο
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Ανησυχία έχει προκαλέσει στα Ιωάννινα εντοπισμός κρουσμάτωνσε οίκο ευγηρίας της περιοχής

Θετικός στον νέο κορονοϊό εντοπίστηκε εργαζόμενος στο γηροκομείο Ζωσιμάδων, ο οποίος, όπως αναφέρει το epiruspost είχε επισκεφτεί και άλλο γηροκομείο της περιοχής.

Ο εντοπισμός του κρούσματος προκάλεσε τον έλεγχο των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στα δύο Γηροκομεία, από Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε και ένα δεύτερο κρούσμα, για το οποίο δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μόλις του γνωστοποιήθηκε το περιστατικό επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και Κινητή Μονάδα προχώρησε στον έλεγχο των ηλικιωμένων και του προσωπικού. Τα αποτελέσματα των τεστ που μέχρι στιγμής έγιναν γνωστά είναι αρνητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ προχώρησε σε έλεγχο και ηλικιωμένων στο Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» το οποίο είναι και το μεγαλύτερο που λειτουργεί στα Γιάννινα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έκανε επίσης γνωστό ότι εργαζόμενη στον Ζωγράφειο Οίκο βρέθηκε θετική στον ιό όμως η συγκεκριμένη υπάλληλος απουσίαζε με κανονική άδεια την τελευταία βδομάδα.

Αρκετές ημέρες δηλαδή πριν βρεθεί θετική δεν είχε καμία επαφή με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα