Κορονοϊός: Μπάχαλο με τα κρούσματα στην Κοζάνη – Καταγγελίες για καταγραφές Νοεμβρίου

Κορονοϊός: Μπάχαλο με τα κρούσματα στην Κοζάνη – Καταγγελίες για καταγραφές Νοεμβρίου
Τεστ κορονοϊού Eurokinissi

Αλαλούμ με τα κρούσματα της ΠΕ Κοζάνης, η οποία βρίσκεται εδώ και καιρό σε καθεστώς σκληρού lockdown. Σύμφωνα με καταγγελία, τα 38 από τα 53 κρούσματα της Τρίτης ήταν από τις 12 Νοεμβρίου!

Αναστάτωση αλλά και προβληματισμό έχει προκαλέσει η καταγγελία που αναφέρει πως ένας μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν από το ΕΟΔΥ την περασμένη Τρίτη ήταν περιπτώσεις… Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα xronos-kozanis, 38 επιβεβαιωμένα κρούσματα, από τα 53, καταχωρήθηκαν την περασμένη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, ωστόσο πρόκειται για καταγραφές της 12ης Νοεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, από τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, αυτά του 24ωρου που προηγήθηκαν ήταν επτά από τον Δήμο Κοζάνης, έξι από τον Δήμο Εορδαίας και δύο από τον Δήμο Βοΐου. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, σε αυτά προστέθηκαν άλλα 38, προερχόμενα από τον Δήμο Εορδαίας, τα οποία, αντί να δηλωθούν στις 12 Νοεμβρίου δηλώθηκαν την περασμένη Τρίτη.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Voria, οι δήμαρχοι της περιοχής καταγγέλλουν λανθασμένους χειρισμούς από την πλευρά του ΕΟΔΥ και ζητούν επιτακτικά επίσημη ενημέρωση για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων. Μάλιστα, ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας δήλωσε πως “υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις για τους χειρισμούς που γίνονται, γιατί τα κρούσματα δεν είναι τωρινά. Τα κρούσματα είναι του Νοεμβρίου και τα δηλώνουν τώρα“.

Σήμερα πάντως, στις 4.00 μμ αναμένεται συνέντευξη τύπου από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον ιατρό του ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, διοικητές των νοσοκομείων “Μαμάτσειο” και “Μποδοσάκειο”, τον προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Κοζάνης και τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας. Για αύριο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί σύσκεψη τον Δήμων, με τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης και το συντονιστικό περιφερειακό όργανο Πολιτικής Προστασίας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα