Κορονοϊός: Η νέα παραλλαγή στη Νότιο Αφρική ανησυχεί αλλά δεν τρομάζει

Κορονοϊός: Η νέα παραλλαγή στη Νότιο Αφρική ανησυχεί αλλά δεν τρομάζει
Κορονοϊός Shutterstock

H C.I.2. παρακολουθείται από την επιστημονική κοινότητα η οποία προς το παρόν δεν έχει λόγους να σημάνει συναγερμό. Τα δεδομένα όμως αλλάζουν πολύ γρήγορα.

Κάτω από την εντατική και αναλυτική παρακολούθηση των επιστημόνων έχει μπει μία νέα παραλλαγή του κορονοϊού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Νότιο Αφρική.

Η επιστημονική κοινότητα της έδωσε το όνομα C.1.2. Εντοπίστηκε τον Μάιο σε συγεκριμένες επαρχίες της Νοτίου Αφρικής ενώ μέχρι τις 13 Αυγούστου εντοπιζόταν σε έξι από τις εννιά επαρχίες της χώρας.

Επίσης, ανιχνεύθηκε στην Πορτογαλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ελβετία μετά από ταξίδια ασθενών.

Προς το παρόν, οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί, ωστόσο η ανάλυση των δεδομένων συνεχίζεται και τα αποτελέσματα διαφοροποιούνται από μέρα σε μέρα.

Ως θετικό στοιχείο λογίζεται το γεγονός ότι τα αντισώματα που δίνει ο εμβολιασμός (κυρίως με εμβόλια mRNA) δημιουργούν ένα είδος “μνήμης” η οποία βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιστέκεται αποτελεσματικά στον ιό ακόμα και έξι μήνες μετά τη 2η δόση του εμβολίου.

Αυτό σημαίνει ότι τα εμβολιασμένα άτομα έχουν απείρως περισσότερες πιθανότητες από τα μη εμβολιασμένα να αποφύγουν τη σοβαρή νόσηση εφόσον προσβληθούν από τον ιό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα