Κορονοϊός – Ιταλία: Πάρκο ανοίγει τις πόρτες του για παιδιά με αυτισμό

Κορονοϊός – Ιταλία: Πάρκο ανοίγει τις πόρτες του για παιδιά με αυτισμό

Η Ιταλία έχει κλείσει τα πάρκα και τους δημόσιους κήπους για αποτρέψει την εξάπλωση του κορονοϊού όμως υπάρχει ένα πάρκο στο Ρίμινι που παραμένει ανοιχτό και υποδέχεται παιδιά με αυτισμό.

O κορονοϊός έχει δημιουργήσει μία σκληρή πραγματικότητα για όλο τον κόσμο και ειδικά για την Ιταλία που είναι η χώρα με τα περισσότερα θύματα στην Ευρώπη (σχεδόν 25.000), με την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας να έχει πάρει μάλιστα μία δύσκολη αλλά ταυτόχρονα επιβεβλημένη απόφαση: να κλείσει τα πάρκα και τις παιδικές χαρές για να προστατέψει τα παιδιά και κατ’επέκταση και τις ευπαθείς ομάδες από την πανδημία.

Υπάρχει ωστόσο και ένα πάρκο στο Ρίμινι (στην περιοχή της Εμίλια-Ρομάνα) που παραμένει ανοιχτό, προκειμένου να μπορούν να το επισκέπτονται έως και δύο φορές την εβδομάδα παιδιά που έχουν αυτισμό και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τα υπόλοιπα να βγαίνουν έξω και να μην κλείνονται μέσα.

“Είναι σκληρό για τα παιδιά μας που έχουν αυτισμό, φαντάζομαι είναι σκληρό για όλα τα παιδιά να είναι κλεισμένα για τόσο καιρό μέσα στο σπίτι χωρίς να έχουν κάποια άλλη δραστηριότητα να κάνουν.

Υπάρχουν μέρες που το παιδί μας θέλει να βγαίνει έξω. Δείχνει την πόρτα κάνοντας χειρονομίες πως θέλει να βγει έξω όμως δεν μπορούμε να βγούμε.

Είναι δύσκολο για μένα να του εξηγήσω ότι η ρουτίνα μας δεν υπάρχει πλέον, όπως και ό,τι συνήθιζε να κάνει στο σχολείο με τους (ειδικούς) δασκάλους του, και ότι η ρουτίνα είναι πλέον στο σπίτι.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Τώρα στο σπίτι, είναι πάντα προσκολλημένος στο τάμπλετ γιατί είναι δύσκολο να τον χειριστείς με άλλο τρόπο. Για τα παιδιά μας είναι σημαντικό να μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Το έχουν ανάγκη. Χρειάζονται να είναι έξω και να μη φοβούνται να είναι σε ανοιχτά μέρη επειδή είναι παιδιά που λόγω του αυτισμού φοβούνται όταν είναι έξω.

Είμαι πραγματικά ευγνώμων που μου παρέχεται η δυνατότητα να είμαι στο πάρκο για μερικές ώρες και ευελπιστώ πως και άλλοι δήμοι ή επαρχίες θα δώσουν στα παιδιά μας την ευκαιρία να βγουν έξω ώστε να περάσουν λίγο χρόνο με την οικογένειά τους σε ασφαλή πάρκα”, λέει στην κάμερα του “BBC” ο Νικόλα Κόπα, μπαμπάς του μικρού Νίνο, που μπορεί να επισκέπτεται το πάρκο δύο φορές την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι επισκέπτονται το συγκεκριμένο πάρκο τηρούν το πρωτόκολλο αναφορικά με τις κοινωνικές αποστάσεις όπως όλοι, καθώς σύμφώνα με τον κανονισμό μόνο δύο οικογένειες μπορούν ταυτόχρονα βρίσκονται στο πάρκο κάθε φορά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα