Κορονοϊός: Μήνυμα Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας – “Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Μείνετε σπίτι”

Κορονοϊός: Μήνυμα Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας – “Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Μείνετε σπίτι”
ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Eurokinissi

Νέες οδηγίες εξέδωσε η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες, με σκοπό την προστασία τους από τον κορονοϊό μέσω του 112.

Με νέο μήνυμα μέσω του «112» στα κινητά τηλέφωνα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τονίζει πως οι στιγμές είναι κρίσιμες και συστήνει: «Μείνετε σπίτι. Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απόλυτα απαραίτητες. Αποφεύγετε μέρη με συγχρωτισμό. Προφυλάξτε τις ευπαθείς ομάδες». Επισημαίνει πως «όσο περισσότερο απομονωθούμε τόσο θα καθυστερήσουμε την διασπορά». 

Αναλυτικά, το μήνυμα που είναι γραμμένο στα ελληνικά και στα αγγλικά, αναφέρει: «Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 17/03: Κορονοϊός: Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Μείνετε σπίτι. Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απόλυτα απαραίτητες. Αποφεύγετε μέρη με συγχρωτισμό. Προφυλάξτε τις ευπαθείς ομάδες. Όσο περισσότερο απομονωθούμε τόσο θα καθυστερήσουμε την διασπορά».

 Το μήνυμα εστάλη με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος μάλιστα μετέβη για τον σκοπό στο κέντρο του «112», στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. 

Επίσης, σήμερα έγιναν και οι τελευταίες δοκιμές των εγκαταστάσεων ιχνηλήτασης του κορονοϊού που θα λειτουργεί στον δεύτερο όροφο της ΓΑΔΑ. Το Κέντρο Ιχνηλάτησης που βρίσκεται υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες, ενώ γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει ακόμα και αύριο.

Δείτε αναλυτικά το μήνυμα:

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη ειδοποίηση της ΓΓΠΠ ήταν στις 11 Μαρτίου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα