Κορονοϊός στην Καβάλα: Κλείνει προσωρινά η επιχείρηση με τα 23 κρούσματα

Κορονοϊός στην Καβάλα: Κλείνει προσωρινά η επιχείρηση με τα 23 κρούσματα
Διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης covid-19 από τον ΕΟΔΥ. Eurokinissi

Η βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας κρέατος, όπου εντοπίστηκαν 23 κρούσματα, αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία της. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Την προσωρινή αναστολή των εργασιών της, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας κρέατος στην Καβάλα όπου βρέθηκαν τα 23 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει η διευθύνουσα σύμβουλος της επιχείρησης Μαριάννα Δημέλη τονίζεται μεταξύ άλλων:

“H βιομηχανική μονάδα της εταιρίας Θεμιστοκλής Χατζηγαβριηλίδης ΑΕ, με 40 χρόνια στον κλάδο της επεξεργασίας κρέατος, έδρα την Καβάλα και 130 άτομα προσωπικό, πίστη στις αρχές της, έναντι των εργαζομένων και των πελατών, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων Covid-19 ανέστειλε την λειτουργιά της”.

“Με τη γνωστοποίηση των 2 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων”, σημειώνεται στην ανακοίνωση, “η εταιρία διενέργησε με πρωτοβουλία της, ελέγχους σε όλο το προσωπικό σε ιδιωτικό εργαστήριο. Συμμορφούμενη δε με της οδηγίες της Δ/νης Υγείας Καβάλας, εκτέλεσε απολύμανση όλων των χώρων και τμημάτων των εγκαταστάσεων, τόσο διοικητικών όσο και παραγωγικών καθώς και των μονάδων κλιματισμού στα αντίστοιχα τμήματα”.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της επιχείρησης τονίζεται ότι “γνωρίζοντος πως η αναστολή της λειτουργίας δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα που λόγω των συνθηκών, έχει πληγεί και ο Νομός Καβάλας, αλλά η βασική προτεραιότητα παραμένει η υγεία των ανθρώπων της. Επισημαίνουμε ότι ο ιός SARS-CoV-2 δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα προς τους καταναλωτές. Επίσης, ο έλεγχος του προσωπικού συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα”.

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο και σύμφωνα με την ανακοίνωση “η επαναλειτουργία της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν”.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ένα ταξίδι μιας γυναίκας από τη Βουλγαρία, στην πατρίδα της φαίνεται ότι ήταν η αιτία να διασπαρθεί ο ιός στο εργοστάσιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα