Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: 53 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας- “Καμπάνα” σε 2 καταστήματα

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: 53 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας- “Καμπάνα” σε 2 καταστήματα
Γυναίκα με μάσκα έξω από κατάστημα. Eurokinissi

"Καμπάνα" 10.000 ευρώ σε δύο καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. Εντατικοί έλεγχοι από τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού.

Στο πλαίσιο των ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ., για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 43.753 έλεγχοι.

Συνολικά καταγράφηκαν 12 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε πέντε καταστήματα για υπεράριθμους πελάτες, από τα οποία δύο στην Κρήτη, ένα στον Εύοσμος Θεσσαλονίκης, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 687 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 56 άτομα: Πέντε για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες δύο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και από ένα σε Αττική, Νότιο Αιγαίο και Κρήτη.

– Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (124) σχετικές παραβάσεις.

– 3 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

– Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 190 σχετικές παραβάσεις.

– 267 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

– 54 στην Αττική,

53 στη Θεσσαλονίκη,

– 46 στην Κεντρική Μακεδονία, εκ των οποίων 18 στην Πιερία, 8 στην Ημαθία, 9 στην Πέλλα από 4 σε Κιλκίς και Χαλκιδική και 3 στις Σέρρες. Τα 35 από τα 46 πρόστιμα, αφορούν στη μη χρήση μάσκας, όπου υπενθυμίζεται ότι η χρήση της είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικού χώρους σε: Κιλκίς, Χαλκιδική, Πέλλα, Πιερία.

– 34 στη Στερεά Ελλάδα,

– 16 στα Ιόνια Νησιά,

– 14 στην Κρήτη,

– 12 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

– 11 στην Πελοπόννησο,

– 9 στην Ήπειρο,

– 8 στο Βόρειο Αιγαίο,

– 5 στη Δυτική Ελλάδα,

– 2 στη Θεσσαλία,

– 2 στο Νότιο Αιγαίο και

– 1 στη Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με το thestival.gr από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 16.702 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 16.668 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 14 των 300 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα