Κουτάβι βρέθηκε 135 μίλια από την ακτή και υιοθετήθηκε από εργάτη

Κουτάβι βρέθηκε 135 μίλια από την ακτή και υιοθετήθηκε από εργάτη
Τυχερό κουτάβι υιοθετήθηκε από εργάτη που το βρήκε να κολυμπά 135 μίλια από την ακτή Facebook: Vitisak Payalaw

Εργαζόμενος σε εξέδρα πετρελαίου στη μέση του ωκεανού αντί γιαι κάποια φάλαινα ή δελφίνι, συνάντησε ένα αδέσποτο σκυλί που είχε απομακρυνθεί 135 μίλια από την ακτή της Ταϊλάνδης.

Ένα καφέ κουτάβι, που εντοπίστηκε από τον υπεύθυνο της εξέδρας πετρελαίου Vitisak Payalaw, μέσα στη θάλασσα, αντιμετώπιζε θανάσιμο κίνδυνο.

“Σκέφτηκα ότι αν δεν κινηθούμε γρήγορα, δεν θα μπορούσα να το βοηθήσω”, δήλωσε ο Payalaw στο CNN.

Καθώς οι προσπάθειες διάσωσης βρίσκονταν σε εξέλιξη στα νερά του κόλπου της Ταϊλάνδης 135 μίλια από την κοντινότερη στεριά, το νερό ήταν ολοένα και πιο ταραγμένο. Απέτυχαν αρκετές προσπάθειες να πλησιάσουν κρατώντας ασφαλή απόσταση από το σκυλί.

“Τα μάτια του ήταν τόσο λυπημένα”, είπε ο Payalaw. “Απλώς συνέχισε να μας κοιτάζει σαν να ήθελε να πει, “σας παρακαλώ βοηθήσε με”.

Το πλήρωμα φοβόταν να μην το απωθήσει πίσω στη θάλασσα, αλλά το κουτάβι κατόρθωσε να πλησιάσει και οι εργάτες μπόρεσαν να το ασφαλίσουν με ένα λουρί σχοινιού και να το τραβήξουν με ασφάλεια.

Αφού τον καθάρισαν και του έδωσαν φρέσκο νερό και φαγητό, το πλήρωμα τον ονόμασε Boonrod, πράγμα που σημαίνει ότι “έχει κάνει καλό κάρμα και αυτό τον βοηθά να επιβιώσει”, δήλωσε ο Payalaw, σύμφωνα με πληροφορίες του Good News Network.

Ο Boonrod -που πλέον έχει δική του σελίδα στο Facebook, μετρώντας πολλά likes- αναγνωρίστηκε ως Aspin, ράτσα σκύλου που προέρχεται από τις Φιλιππίνες. Κανείς δεν ξέρει πως ακριβώς βρέθηκε τόσο μακριά από την ακτή, αν και εικάζεται ότι πιθανότατα θα έπεσε από κάποια τράτα.

Μετά από ανάρρωση δύο ημερών, ο Boonrod στάλθηκε με πλοίο στην ηπειρωτική χώρα όπου έλαβε κτηνιατρική φροντίδα πριν μεταφερθεί σε καταφύγιο ζώων.

Αλλά η καλή τύχη του κουταβιού δεν σταμάτησε εκεί. Ο Payalaw είχε συνδεθεί τόσο πολύ με τον Boonrod που ορκίστηκε ότι αν κανείς δεν ισχυριζόταν πως είναι ο σκύλος του, θα τον υιοθετούσε. Δεδομένου ότι κανένας ιδιοκτήτης δεν είχε εμφανιστεί, ο Boonrod έγινε επίσημο μέλος της οικογένειας του Payalaw.

“Είμαι πολύ χαρούμενος με το νέο μου σκυλί”, είπε ο Payalaw σε συνέντευξή του στο The Dodo. Ενώ δεν είναι παντρεμένος, ο Boorod έχει γίνει “σαν γιος” του, προσέθεσε ο Payalaw.

Υπάρχει ένα ρητό που λέει: “Τα σκυλιά έχουν έναν τρόπο να βρουν τους ανθρώπους που τα χρειάζονται.” Ο Boonrod μπορεί να είχε περισσότερα εμπόδια να ξεπεράσει μέχρι να βρεί τον άνθρωπο που θα τον υιοθετήσει, αλλά απέδειξε ότι ακόμη και ένας ωκεανός δεν ήταν αρκετός για να τον κρατήσει μακρυά από τον Payalaw.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα