Κρήτη: Εκκενώνονται οικισμοί λόγω της μεγάλης φωτιάς – Μήνυμα του 112

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά κοντά στα Σχινοκάψαλα, στην Ιεράπετρα
Φωτιά κοντά στα Σχινοκάψαλα, στην Ιεράπετρα creta24.gr

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή κοντά στα Σχινοκάψαλα, στην Ιεράπετρα. Εκκενώνονται οικισμοί.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική το Σάββατο (6/4) λόγω της μεγάλης φωτιάς που καίει σε ορεινή, δύσβατη περιοχή κοντά στα Σχινοκάψαλα, στην Ιεράπετρα.

Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, εντάσεως έως και 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η εκκένωση των οικισμών Μαύρος Κόλυμπος, Γαλήνη, Αγία Φωτιά και Αχλιά.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, η πυρκαγιά στα Σκινοκάψαλα ξέσπασε κατά τις 6 σήμερα το πρωί από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε χαράδρα νότια του οικισμού κατακαίοντας δασική και χορτολιβαδική έκταση ενώ βρίσκεται πολύ κοντά σε ελαιώνες.

Σύμφωνα με το creta24.gr, λίγο πριν τις 10 το πρωί οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν σπίτια στον οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου, όπου αυτή την ώρα οι Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Στο σημείο επιχειρούν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 80 πυροσβέστες με 24 οχήματα, ενώ στην περιοχή έφτασαν από την Αθήνα και δύο ελικόπτερα, τα οποία κάνουν ρίψεις.

Στο σημείο βρίσκονται και πολλοί εθελοντές ενώ στο έργο συνδράμουν και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Η φωτιά έχει κατεύθυνση λόγω των βοριάδων, που πνέουν με ένταση 8 Μποφόρ, προς την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Μανόλης Φραγκούλης που βρίσκεται στο σημείο μαζί με Αντιδημάρχους και την Πολιτική Προστασία του Δήμου, δήλωσε στο Creta24 ότι στο σημείο επιχειρούν εναέρια μέσα καθώς φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή και δεν υπάρχει οδικό δίκτυο για να προσεγγίσουν οι Πυροσβέστες.

Βίντεο από τη φωτιά

Νωρίτερα, σήμερα δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στις Μάλες Ιεράπετρας, σε χαμηλή βλάστηση, και στις Αμουδάρες Ιεράπετρας ανάμεσα σε θερμοκήπιο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές αυτές έχουν ελεγχθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα