Κρήτη: Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων στο Ηράκλειο

Διαβάζεται σε 3'
Βία ανηλίκων
Βία ανηλίκων (φωτογραφία αρχείου) iStock

Οι δράστες διέπραξαν συνολικά τέσσερις ληστείες εκ των οποίων τρεις τετελεσμένες και μία απόπειρα σε βάρος πεζών ανηλίκων. Επιπρόσθετα συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και οι γονείς τους.

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων που διέπραττε ληστείες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος άλλων ανηλίκων στο Ηράκλειο Κρήτης. Συνελήφθησαν ανήλικοι αλβανικής καταγωγής και ένας ανήλικος Έλληνας, εκ των οποίων ένας 17χρονος και δύο 15χρονοι.

Οι δράστες διέπραξαν συνολικά τέσσερις ληστείες εκ των οποίων τρεις τετελεσμένες και μία απόπειρα σε βάρος πεζών ανηλίκων κατά τις οποίες με την άσκηση ή και απειλή άσκησης σωματικής βίας και με την απλή κατοχή μαχαιριού το οποίο απλά έφεραν σε ζώνη παντελονιού, εξανάγκασαν παθόντες να παραδώσουν χρηματικά ποσά που έφεραν. Επιπρόσθετα συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων οι γονείς τους.

Οι ληστείες που έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής είναι:

– Στις 2 Μαρτίου, επί της Λεωφόρου Ικάρου στο ύψος της εισόδου παλαιού δημοτικού χώρου στάθμευσης κάτω από το άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου, ληστεία σε βάρος τεσσάρων ανήλικων παθόντων, κατά την οποία με απειλές άσκησης σωματικής βίας και με την επίδειξη μαχαιριού τύπου πεταλούδας που έφερε ο ένας από τους δράστες στη ζώνη του παντελονιού του, κατάφεραν τους ακινητοποιήσουν και να τους πάρουν 20 ευρώ.

– Στις 9 Μαρτίου επί της οδού Δούκος Μποφώρ στο κέντρο Ηρακλείου, ληστεία σε βάρος ανήλικου, κατά την οποία οι δράστες αρχικά απείλησαν τον παθόντα που κινούνταν πεζός μαζί με ανήλικη φίλη του και στην προσπάθεια αυτού να διαφύγει από το σημείο, ο ένας εκ των δραστών άσκησε σωματική βία πιάνοντας τον παθόντα από το λαιμό με τα χέρια του αναγκάζοντάς τον να τους παραδώσει χρηματικό ποσό των 5 ευρώ που είχε στην κατοχή του.

– Στις 9 Μαρτίου επί της οδού Δουκός Μποφώρ έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, ληστεία σε βάρος τριών ανήλικων, κατά την οποία προσέγγισαν του παθόντες που κάθονταν σε παγκάκι και με εκφοβισμό και απειλή βίας, εξανάγκασαν ανήλικο να τους παραδώσει χρηματικό ποσό 15 ευρώ που είχε στην κατοχή του και τράπηκαν σε φυγή με κατεύθυνση προς Λιμάνι.

– Στις 9 Μαρτίου επί της οδού Δούκος Μποφώρ απόπειρα ληστείας σε βάρος δύο ανήλικων, κατά την οποία προσέγγισαν τους παθόντες που καθόντουσαν σε παγκάκι και εκφοβίζοντας αυτούς αρχικά λεκτικά και στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριού, απαίτησαν να τους παραδώσουν τα χρήματα που είχαν στην κατοχή τους ενώ η εγκληματική τους ενέργεια δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας διερχόμενου αυτοκινήτου, στη θέα του οποίου οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Κατά τη ενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση της Υπηρεσίας μας (αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού περισσότερων σημείων λήψης, παρεχόμενων πληροφοριών κλπ.) διακριβώθηκαν τα χαρακτηριστικά των δραστών και ταυτοποιήθηκαν. Η έρευνα της Ασφάλειας Ηρακλείου συνεχίζεται για να διαπιστωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δράσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα