Κρήτη: Η συγκινητική κινητοποίηση για την κηδεία του 6χρονου Νικόλα που πνίγηκε

Διαβάζεται σε 3'
Κρήτη: Η συγκινητική κινητοποίηση για την κηδεία του 6χρονου Νικόλα που πνίγηκε
EUROKINISSI

Την έμπρακτη συμπαράσταση στην οικογένεια του 6χρονου Νικόλα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από πνιγμό, δείχνει η τοπική κοινωνία της Κρήτης.

Στο πένθος είναι βυθισμένη η τοπική κοινωνία της Κρήτης, μετά τον άδικο χαμό του 6χρονου Νικόλα, το σώμα του οποίου εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα από περαστικούς, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι Αρχές που διερευνούν την υπόθεση έλεγξαν σήμερα βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην Άρβη. Αν και είναι σχεδόν βέβαιες ότι το άτυχο αγοράκι πνίγηκε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, θέλουν να εξαντλήσουν και την παραμικρή υποψία μήπως και έχει συμβεί κάτι άλλο. Για τον λόγο αυτό αναζήτησαν υλικό που να μπορεί να αξιοποιηθεί.

Το χρονικό

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μικρός Νικόλας πήγε να κολυμπήσει παρέα με έναν φίλο του. Δυστυχώς, φαίνεται πως παρασύρθηκε από τα κύματα, με αποτέλεσμα το άτυχο παιδί να χάσει τις αισθήσεις του και να εντοπιστεί αργότερα στο λιμάνι του οικισμού από περαστικούς.

Η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε στις 13:30 το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ μέχρι να φτάσει στο σημείο το ασθενοφόρο, οι κάτοικοι που βρέθηκαν εκεί προσπαθούσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί. Έγινε χρήση απινιδωτή του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, ενώ γιατρός που ήταν εκεί βοήθησε κι αυτός για να αποφευχθεί το μοιραίο, αλλά μάταια.

Παρά τις άμεσες προσπάθειες ανάνηψης από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, ο μικρός Νικόλας -όπως αναφέρει η ιστοσελίδα zarpanews.gr– δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Η κινητοποίηση για την κηδεία του 6χρονου

Η οικογένεια του παιδιού, που κατάγεται από την Αλβανία, βρίσκεται σε θλίψη ενώ αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες για τη μεταφορά και την ταφή του παιδιού στη χώρα τους, με την κινητοποίηση των κατοίκων να είναι συγκινητική.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Άρβης, Γιάννης Καρπαθάκης, συγκλονισμένος από την τραγωδία, ανέφερε στο cretalive.gr ότι, αν η οικογένεια αποφασίσει να κηδέψει το παιδί στην Αλβανία, δεν υπάρχει πρόβλημα οικονομικό.

«Η κοινωνία της Άρβης είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη. Και πρόεδροι άλλων συλλόγων έχουν επικοινωνήσει μαζί μου για να βοηθήσουν οικονομικά. Το οικονομικό θα διευθετηθεί, εφόσον η οικογένεια αποφασίσει να κηδέψει το Νικολάκι στην Αλβανία. Όλοι το αγαπούσαμε το παιδάκι. Η κόρη μου, 25 ετών, του είχε μεγάλη αδυναμία. Έχουμε στεναχωρηθεί όλοι πολύ. Πρέπει να τους στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους. Έχουμε χρέος».

Την ίδια στιγμή, σε μια κίνηση αλληλεγγύης, η κοινότητα της Άρβης διοργανώνει έρανο για να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα για την ταφή του μικρού Νικόλα στην Αλβανία, δείχνοντας έμπρακτα συμπαράσταση στην οικογένεια που πενθεί.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα