Κρήτη: Υποδέχτηκαν κρουαζιερόπλοια με αψίδες νερού

Κρήτη: Υποδέχτηκαν κρουαζιερόπλοια με αψίδες νερού
https://flashnews.gr/

Έφτασαν στα Χανιά τα δύο πρώτα κρουαζιερόπλοια μετά... τιμών και θεαματικής υποδοχής, όπως προδίδει και το σχετικό βίντεο.

Ένα νεότευκτο υπερπολυτελές πλοίο κρουαζιέρας υψηλών ποιοτικών στάνταρντ, θα πλέει φέτος στις ελληνικές θάλασσες ενισχύοντας το δυναμική του κλάδου στη χώρα.

Ο λόγος για το Silver Moon, το νεόκτιστο πλοίο της εταιρίας Silversea Cruises, που εξειδικεύεται στα ταξίδια υψηλών απαιτήσεων.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε τον Αύγουστο του 2020 και θα ξεκινήσει φέτος, για πρώτη φορά, κρουαζιέρες από Πειραιά, στις 18/6, με σταθμούς νησιά του Αιγαίου, την Κύπρο και το Ισραήλ. Ήδη, για τις προβλεπόμενες διαδικασίες κατέπλευσε στο Ηράκλειο στις 10/5.

Μαζί με το Silver Explorer, ένα άλλο πλοίο της εταιρίας που έχει αφιχθεί στο Ηράκλειο από τις 16/4, σε ειδική εκδήλωση, το Σάββατο 15/5, στις 19.00, θα παρουσιαστούν σε επίσημη εκδήλωση παρουσία του γγ του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, του Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, γγ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, κρατικών και τοπικών φορέων, στο λιμάνι της Σούδας.

Τα δύο κρουαζιερόπλοια έφτασαν το πρωί της Παρασκευής στα Χανιά, τα οποία γνώρισαν μία θεαματική υποδοχή, καθώς ρυμουλκά είχαν δημιουργήσει αψίδες νερού την ώρα που τα δυο κρουαζιερόπλοια κατέπλεαν στο λιμάνι της Σούδας.

Σημειώνεται ότι φέτος με τέσσερα κρουαζιερόπλοια, αντί ενός τα προηγούμενα χρόνια, θα κάνει home porting στην Ελλάδα η Silversea Cruises με 60 αναχωρήσεις από Πειραιά και άλλες 30 από το Ηράκλειο Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πλοίο της Silversea Cruises που θα ξεκινήσει κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά θα είναι το Silver Moon στις 18 Ιουνίου, και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια άλλα τρία πλοία και συγκεκριμένα τα Silver Explorer, Silver Spirit και Silver Shadow, με την τελευταία αναχώρηση να προγραμματίζεται για το Νοέμβριο φέτος. Συνολικά, σε σύγκριση με άλλες χρονιές η Silversea Cruises αυξάνει τα calls στα ελληνικά λιμάνια κατά 100%.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αναμένεται να συμπεριλάβει πάνω από 20 νέους προορισμούς στην Ελλάδα, όπως πχ τη Σύρο, εκτός από τα συνηθισμένα λιμάνια που είναι η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Ρόδος, η Κέρκυρα κλπ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα