Κρήτη: Νεκροί οι δύο χειριστές κανό που αγνοούνταν στα Σφακιά

Διαβάζεται σε 1'
Κρήτη: Νεκροί οι δύο χειριστές κανό που αγνοούνταν στα Σφακιά
Σκάφος του Λιμενικού Eurokinissi/Διονύσης Ανδρόνικος

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο άνδρες από το Ρέθυμνο που είχαν πάει για ψάρεμα με κανό στα Σφακιά. Αγνοούνταν από το μεσημέρι της Κυριακής (18/2).

Νεκροί εντοπίστηκαν, το πρωί της Δευτέρας (19/2), οι δύο χειριστές κανό που αγνοούνταν στη θαλάσσια περιοχή της χώρα Σφακίων.

Oι δύο άντρες από το Ρέθυμνο είχαν πάει για ερασιτεχνικό ψάρεμα, αλλά μια ώρα μετά, που οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν και ο καιρός γύρισε σε βοριά, χάθηκε η επικοινωνία μαζί τους.

Σύμφωνα με το Creta24, αρχικά εντοπίστηκε το κανό του 50χρονου και στη συνέχεια η σορός του άνδρα, ο οποίος είχε πνιγεί. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρός και ο 44χρονος φίλος του.

Oι δύο άνδρες παρασύρθηκαν στα ανοιχτά από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα ενώ βρίσκονταν με τα κανό τους στη θάλασσα ανοιχτά των Σφακίων. Μόλις το αντιλήφθηκαν ειδοποίησαν τις Aρχές και έναν φίλο τους, από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος και στην επιχείρηση συμμετείχαν σκάφη του Λιμενικού και ιδιωτών, ένα περιπολικό από ξηράς και από αέρος drones και δύο ελικόπτερα ένα της πολεμικής αεροπορίας και ένα του πολεμικού ναυτικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα