Λασίθι: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 35χρονος που συνελήφθη για την πρόκληση της φωτιάς

Διαβάζεται σε 1'
Πυροσβεστική (Φωτογραφία αρχείου)
Πυροσβεστική (Φωτογραφία αρχείου) INTIME

Το κατώφλι του εισαγγελέα Λασιθίου περνά σήμερα ο 35χρονος που συνελήφθη για την πρόκληση της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή του Μαύρου Κόλυμπου.

Το κατώφλι του εισαγγελέα Λασιθίου περνά σήμερα ο 35χρονος που συνελήφθη για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή του Μαύρου Κόλυμπου.

Σύμφωνα με το cretapost ο 35χρονος επιχείρησε να κάψει ξερόκλαδια στο χωράφι του όμως μια καύση δεν είχε σβήσει καλά με αποτέλεσμα η φωτιά να ξεφύγει και να επεκταθεί.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής κατάφερε και εντόπισε τον άνδρα και τον συνέλαβε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Το χρονικό της φωτιάς

Η φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (6/4) ξεκίνησε από χαράδρα κοντά στον Μαύρο Κόλυμπο και επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος συνέδραμαν μέχρι τη δύση του ηλίου ελικόπτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δύναμεις της πυροσβεστικής οι οποίες και παρέμειναν στην περιοχή μέχρι χθες υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη εκκενώθηκαν το πρωί του Σαββάτου μετά από μήνυμα του 112 που εστάλη στους κατοίκους τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα