Λυών: Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Lumière

Λυών: Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Lumière
Αφιερωμένο στους εφευρέτες του κινηματογράφου Ωγκύστ και Λουί Λυμιέρ, το φετινό Φεστιβάλ Lumière της Λυών festival-lumiere.org

Τμήμα του φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη, με ειδικές προβολές και παρουσία της Νάνας Μούσχουρη, ενώ με το βραβείο Lumière θα τιμηθούν οι Βέλγοι αδερφοί Νταρντέν.

Αφιερωμένο στους εφευρέτες του κινηματογράφου Ωγκύστ και Λουί Λυμιέρ, το φετινό Φεστιβάλ Lumière της Λυών ανοίγει τις πύλες του με διαφορετική μορφή λόγω της πανδημίας.

Το κοινό θα είναι μικρότερο και στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 23 ταινίες που είχαν επιλεγεί για το Φεστιβάλ των Καννών.

Μιλώντας στο euronews, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Τιερί Φρεμό δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον.

“Πολλές φορές έχει ανακοινωθεί ο θάνατος του κινηματογράφου. Και κάθε φορά ο κινηματογράφος επέζησε και το ξεπέρασε. Φυσικά είναι μεγάλη κρίση για το σινεμά, για τα ταξίδια με το αεροπλάνο, για όλες τις βιομηχανίες. Και θα την ξεπεράσουμε με το βλέμμα στο μέλλον”, είπε.

“Ας πάρουμε για παράδειγμα το ποδόσφαιρο. Τώρα δεν έχουμε θεατές στα στάδια. Όλοι πιστεύουν πως ο κόσμος θα επιστρέψει. Γιατί να είναι διαφορετικός ο αθλητισμός από τον κινηματογράφο; Όσοι αγαπούν το σινεμά σίγουρα θα επιστρέψουν”, τόνισε ο Φρεμό.

Τμήμα του φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη, με ειδικές προβολές και παρουσία της Νάνας Μούσχουρη. Φέτος με το βραβείο Lumière θα τιμηθούν οι Βέλγοι αδερφοί Νταρντέν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα