Μαλακάσα: Αρνητικοί στο τεστ κορονοϊού όλοι οι αστυνομικοί

Μαλακάσα: Αρνητικοί στο τεστ κορονοϊού όλοι οι αστυνομικοί
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Eurokinissi

Ο πατέρας οικογένειας Αφγανών που είχε καταγγείλει τον βιασμό του γιου του από ομοεθνή του είχε βρεθεί θετικός σε κορονοϊό και ελέγχθηκαν 15 αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Αρνητικά ήταν τεστ στα οποία υποβλήθηκαν και οι 15 αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση με την οικογένεια Αφγανών μεταναστών από την δομή Μαλακάσας, όπου βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό ο πατέρας.

Υπενθυμίζεται, πως την Κυριακή του Πάσχα, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επελήφθη σε καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού 10χρονου ανηλίκου, εντός της δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα.

Για τη διενέργεια των απαραίτητων προανακριτικών ενεργειών οδηγήθηκαν από τοπική αστυνομική Υπηρεσία στην εξειδικευμένη για τις υποθέσεις αυτές Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, ο 10χρονος, οι γονείς του και 27χρονος ομοεθνής τους που ταυτοποιήθηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Το προανακριτικό έργο επιμελήθηκαν Αξιωματικοί, καθώς και παιδοψυχολόγος- Αξιωματικός της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Ο ταυτοποιηθείς αλλοδαπός συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος και οδηγήθηκε πίσω στη δομή την περασμένη Τετάρτη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ερευνητικής και προανακριτικής διαδικασίας, οι αστυνομικοί που διαχειρίστηκαν το περιστατικό, οι καταγγέλλοντες αλλοδαποί και ο συλληφθείς, έφεραν τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης (μάσκες-γάντια).

Μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του πατέρα της οικογένειας που βγήκαν θετικά, 15 αστυνομικοί από τις Υπηρεσίες που διαχειρίστηκαν το περιστατικό υποβλήθηκαν σε εξετάσεις σε δημόσιες δομές υγείας, ενώ απείχαν των καθηκόντων τους προληπτικά.

Στους χώρους των Υπηρεσιών, όπου έλαβαν χώρα οι προανακριτικές ενέργειες, στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού και στην ΓΑΔΑ, καθώς και στα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις μετακινήσεις, πραγματοποιήθηκε άμεσα απολύμανση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα