Σε καραντίνα αστυνομικοί μετά από επαφή με θετικό κρούσμα από την δομή Μαλακάσας

Σε καραντίνα αστυνομικοί μετά από επαφή με θετικό κρούσμα από την δομή Μαλακάσας
ΓΑΔΑ Eurokinissi

Οικογένεια Αφγανών κατήγγειλε βιασμό του γιου τους από ομοεθνή τους και στη συνέχεια προέκυψε πως ο πατέρας ήταν θετικός σε κορονοϊό-15 αστυνομικοί σε καραντίνα

Τους 15 έφτασαν οι αστυνομικοί που τέθηκαν σε καραντίνα για 14 ημέρες και θα ακολουθήσουν τεστ για κορονοϊό οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με θετικό κρούσμα από την δομή μεταναστών της Μαλακάσας.

Το Μεγάλο Σάββατο ένα ζευγάρι Αφγανών κατήγγειλε στις Αρχέςπως ένας 27χρονος ομοεθνής τους βίασε τον 10χρονο γιο τους.

Αρχικά η οικογένεια και ο συλληφθείς μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού και από εκεί την Κυριακή του Πάσχα, στο Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ. Στο μεταξύ είχε γίνει τεστ στον πατέρα της οικογένειας για κορονοϊό στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, καθώς η δομή παραμένει σε καραντίνα λόγω θετικών κρουσμάτων που έχουν προκύψει από τις προηγούμενες κιόλας ημέρες.

Μόλις χθες βγήκαν τα αποτελέσματα για την οικογένεια και προέκυψε πως ο πατέρας της οικογένειας ήταν θετικός με αποτέλεσμα μετά από επικοινωνία των Αρχών με τον ΕΟΔΥ να δοθεί εντολή όλοι οι αστυνομικοί και των δύο Υπηρεσιών που ήρθαν σε επαφή μαζί τους να μπουν σε προληπτική καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα και για εκείνους, ενώ απολυμάνθηκαν τόσο τα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά τους όσο και οι χώροι που πήγαν.

Ο 27χρονος ομοεθνής που σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του οδηγήθηκε χθες στον αρμόδιο εισαγγελέα, αφέθηκε όμως ελεύθερος και επέστρεψε πίσω στη δομή αφού δεν προέκυψαν ικανά στοιχεία σε βάρος του.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό:

«Την Κυριακή του Πάσχα, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επελήφθη σε καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού 10χρονου ανηλίκου, εντός της δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα.

Για τη διενέργεια των απαραίτητων προανακριτικών ενεργειών οδηγήθηκαν από τοπική αστυνομική Υπηρεσία στην εξειδικευμένη για τις υποθέσεις αυτές Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, ο 10χρονος αλλοδαπός ανήλικος, οι γονείς του και 27χρονος αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Το προανακριτικό έργο επιμελήθηκαν Αξιωματικοί, καθώς και παιδοψυχολόγος- Αξιωματικός της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Ο ταυτοποιηθείς αλλοδαπός συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος και οδηγήθηκε πίσω στη δομή την 22-04-2020.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ερευνητικής και προανακριτικής διαδικασίας, οι αστυνομικοί που διαχειρίστηκαν το περιστατικό, οι καταγγέλλοντες αλλοδαποί και ο συλληφθείς, έφεραν τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης (μάσκες-γάντια).

Επιπλέον, κατά την είσοδό τους στο κτίριο του Α.Μ.Α., ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία θερμομέτρησης με αρνητικό αποτέλεσμα. Χθες, ο αλλοδαπός πατέρας του ανήλικου θύματος διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό Covid-19.

Κατόπιν τούτου, 15 αστυνομικοί από τις Υπηρεσίες που διαχειρίστηκαν το περιστατικό υποβάλλονται σε εξετάσεις σε δημόσιες δομές υγείας, ενώ απέχουν των καθηκόντων τους προληπτικά.

Τέλος, στους χώρους των Υπηρεσιών, όπου έλαβαν χώρα οι προανακριτικές ενέργειες, καθώς και στα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις μετακινήσεις, πραγματοποιήθηκε άμεσα απολύμανση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα