Μάνδρα: Στο εδώλιο τρεις καταδικασθέντες για ανθρωποκτονία από αμέλεια
Διαβάζεται σε 1'
Τρεις καταδικασθέντες για την φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017 θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων
- 30 Απριλίου 2025 13:12
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια θα καθίσουν τρεις καταδικασθέντες για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα.
Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχαν καταθέσει οι συγγενείς θυμάτων κατά της δευτεροβάθμιας απόφασης, με την οποία οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί για την εν λόγω πλημμεληματική πράξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου μόνο για τους τρεις κατηγορούμενους, ενώ για τους υπόλοιπους τέσσερις καταδικασθέντες, η απαλλαγή τους από το εφετείο είναι πλέον οριστική.
Να σημειωθεί ότι η νέα δίκη σε βάρος της πρώην δημάρχου Μάνδρας, του πρώην προϊστάμενου της ΥΔΟΜ και μιας υπαλλήλου της περιφέρειας, υπεύθυνης για την αστυνόμευση των ρεμάτων, παραλείψεις τους που προκάλεσαν το θάνατο περισσότερων από 20 ανθρώπους το 2017, θα πρέπει να προσδιοριστεί τάχιστα καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα παραγράφεται στις 15 Νοεμβρίου 2025.