Μανωλόπουλος – Καπραβέλος: Συναγερμός για την μετάλλαξη Δέλτα

Μανωλόπουλος – Καπραβέλος: Συναγερμός για την μετάλλαξη Δέλτα
SKAI

Έντονη ανησυχία για την μετάλλαξη δέλτα του κορονοϊού εξέφρασαν ο κ. Καπραβέλος και ο κ. Μανωλόπουλος, εξαιτίας τόσο του εφησυχασμού που προκαλεί η καλοκαιρία, όσο και του ανίσχυρου ακόμα τείχους ανοσίας.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Ν. Καπραβέλος και ο καθηγητής φαρμακολογίας, Ε. Μανωλόπουλος, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την επερχόμενη επέλαση της μετάλλαξης δέλτα του κορονοϊού, σύμφωνα και με όσα ανακοίνωσε το ECDC, ότι δηλαδή η συγκεκριμένη θα επικρατήσει κατά 90% στην ΕΕ έως τα τέλη Αυγούστου.

“Δεν είναι αναπνευστικός ιός για να έχει μια εποχικότητα. Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι αρκετές για να αποτρέψουν την ταχεία εξάπλωση του ιού, ελλείψει προληπτικών μέτρων” είπε ο κ. Καπραβέλος, κάνοντας έμμεση αναφορά στην άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και τον εφησυχασμό που προκαλεί η καλοκαιρία.

“Σύμφωνα με τις μελέτες, μόνο 50-55% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και με τις 2 δόσεις” συνέχισε, εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο υπάρχει σημαντική ανησυχία για την νέα μετάλλαξη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα