Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στη Σητεία

Διαβάζεται σε 1'
Επιχείρηση της Πυροσβεστικής
Επιχείρηση της Πυροσβεστικής (Εικόνα αρχείου) Eurokinissi / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Σκοπή Σητείας που εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης. “Καμπανάκι” της Πυροσβεστικής λόγω των ισχυρών ανέμων.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης, στη Σητεία, στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Χαμεζίου και Σκοπής.

Η φωτιά, που ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, εξαπλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση, χωρίς να απειλεί κατοικίες και για την κατάσβεσή της έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 10 οχήματα με 25 άτομα.

Η γρήγορη επέμβαση της Πυροσβεστικής είχε σαν αποτέλεσμα να ελεγχθούν οι φλόγες μέσα σε λίγη ώρα, παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και σε όλη την Κρήτη, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο εκδήλωσης και επέκτασης πυρκαγιάς.

Επί τόπου παραμένει δύναμη της Πυροσβεστικής καθώς υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας.

Από την Πυροσβεστική εφίσταται η προσοχή στους πολίτες καθώς οι άνεμοι που πνέουν σήμερα και αύριο στο νησί ευνοούν ιδιαίτερα την εκδήλωση πυρκαγιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα