Μένιος Φουρθιώτης: Τα κινητά “μίλησαν”- Οι 2.000 κλήσεις και το sms βοήθειας

Μένιος Φουρθιώτης: Τα κινητά “μίλησαν”- Οι 2.000 κλήσεις και το sms βοήθειας
Φωτο απο παλιότερη νυχτερινή έξοδο του Μ.Φουρθιώτη. Τα σκοτάδια στην υπόθεση του παραμένουν... NDP Photo

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Φουρθιώτη μετά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Λίγο μετά τη συμπλοκή των κατηγορουμένων με τους αστυνομικούς ο παρουσιαστής τηλεφώνησε 5 φορές σε έναν κατηγορούμενο.

Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου “μίλησε” και αποκάλυψε στις Αρχές τις συνεννοήσεις του Μένιου Φουρθιώτη και των «ποινικών» του. Οι αστυνομικοί που συνεργάζονταν για τη διαλεύκανση των “επιθέσεων” εναντίον του, καθώς και το περιστατικό με τους πυροβολισμούς εναντίον των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία περίμεναν ότι η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του προφυλακισμένου πλέον εκδότη θα “ξεκλείδωνε” την υπόθεση, όπως και έγινε.

Στο πλαίσιο της εργαστηριακής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikastikoreportaz.gr, έγινε εξέταση του τηλεφώνου ενός εκ των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, οι Αρχές εξέτασαν 2.000 κλήσεις από το ιστορικό του συγκεκριμένου τηλεφώνου που είχε δηλωθεί στο όνομα του Μένιου Φουρθιώτη και χρησιμοποιούσε ο Γ.Π. Είναι ενδεικτικό ότι τις κρίσιμες ώρες μετά την συμπλοκή των “ποινικών” με τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ ο παρουσιαστής εμφανίζεται να τηλεφωνεί συνολικά 5 φορές προς το κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του ο Γ.Π., ο οποίος καταγράφεται να τον καλεί πίσω στις 2:23 τα ξημερώματα. Απολογούμενος προανακριτικά ο Γ.Π. “θυμήθηκε” τις τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και το μήνυμα του Φουρθιώτη χωρίς ωστόσο να δώσει επαρκείς απαντήσεις.

Την προσοχή των Αρχών τράβηξε ο καταιγισμός κλήσεων λίγο πριν κατά τη διάρκεια και λίγο μετά από το περιστατικό με τους αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία. Το μπαράζ τηλεφωνημάτων διαδέχτηκε ένα γραπτό μήνυμα από το γαλάζιο κινητό τηλέφωνο. «ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ», έγραφε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρήστης της συσκευής είχε διαγράψει το συγκεκριμένο SMS, μαζί με άλλα δύο. Ωστόσο, η αρμόδια Υπηρεσία κατάφερε να τα “ανασύρει” και να τα εντάξει στη δικογραφία, μαζί με ένα αρχείο βίντεο που σχετίζεται με την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς κατά των τριών αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία.

Όπως είχε αναφέρει το dikastikoreportaz.gr πριν μια εβδομάδα, οι δράστες είχαν καταγραφεί από κλειστά κυκλώματα εικονοσκόπησης να πυροβολούν τους Αστυνομικούς, ενώ γνωστοποιήθηκε και η διαδρομή που ακολούθησαν για να διαφύγουν. Η κίνηση της μαύρης μοτοσυκλέτας «πιάνεται» στις κάμερες από την αρχή της Λεωφόρου Ερυθραίας μέχρι τη συμβολή των οδών Παλαιολόγου και Σοφοκλέους στη Νέα Ερυθραία, σε μια διαδρομή 4,3 χιλιομέτρων.

Την ίδια στιγμή με εισαγγελικές διατάξεις αναμένεται να γίνει έρευνα στα τηλέφωνα αλλά και στο ψηφιακό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή των κατηγορουμένων. Με διάταξη του εισαγγελέως Πρωτοδικών, Απόστολου Ανδρέου διατάχθηκε η άρση του απορρήτου για συνολικά 12 τηλεφωνικές γραμμές το διάστημα από 15 Ιανουαρίου 2021 μέχρι και 15 Μαρτίου 2021 προκειμένου να καταγραφούν οι εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις, τα γραπτά μηνύματα, τα email που αντάλλαξαν αλλά και πολλά ακόμα. Με άλλη διάταξη η οποία εκδόθηκε στις 28 Απριλίου και την υπογράφει η εισαγγελέας Χάϊδω Ζουγρή παραγγέλνεται στο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της ΔΕΕ να εξετάσει και να ανασύρει όλα τα δεδομένα (για το διάστημα 27-2-2021 μέχρι και 27-4-2021) που υπήρχαν σε τρία κινητά τηλέφωνα μάρκας Samsung που βρέθηκαν στην κατοχή των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα