Μεσολόγγι: Η συνταξιούχος που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ είπε όσα το κράτος δεν ήθελε να ακούσει

Διαβάζεται σε 2'
Μεσολόγγι: Η συνταξιούχος που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ είπε όσα το κράτος δεν ήθελε να ακούσει
GLOMEX

Συγκινεί η κυρία Αθηνά Παπαχρήστου που αποφάσισε να δωρίσει ασθενοφόρο αξίας 65.000 ευρώ στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου. “Είχα ραντεβού με γιατρό και πήγαινα με ταξί”.

Η κίνηση της κυρίας Αθηνά Παπαχρήστου να θυσιάσει οικονομίες μιας ζωής, δωρίζοντας ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ προκάλεσε πανελλήνια  συγκίνηση και έγινε αχτίδα αισιοδοξίας μέσα στον ευρύτερο ζόφο.

Η πρωτοβουλία της, όμως, ήταν και μία υπενθύμιση για το διαχρονικό πρόβλημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με σοβαρές ελλείψεις στον επιχειρησιακό στόλο του ΕΚΑΒ, που εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ το περασμένο καλοκαίρι έγιναν αντικείμενο συζήτησης αλλά και ερευνών μετά από συνεχόμενα περιστατικά.

Η κα Αθηνά με το υστέρημά της μετά από πολλές δεκαετίες εργασίας, αποφάσισε να δωρίσει ασθενοφόρο αξίας περίπου 65.000 ευρώ στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου, ενώ, όπως γνωστοποίησε και στην ΕΡΤ, για να συμπληρώσει το ποσό, χρειάστηκε να πουλήσει και ένα μικρό λιοστάσι.

“Το αποφάσισα γιατί είχα τον άνδρα μου 12 χρόνια και ήθελα να τον πηγαίνω στα Γιάννενα ή στο Ρίο και δεν βρισκόταν νοσοκομειακό αυτοκίνητο. Άλλο ήταν χαλασμένο όταν είχα τα ραντεβού, εγώ είχα το νεφρό μου και δεν υπήρχε αυτοκίνητο. Τέσσερα ραντεβού είχαν αναβληθεί. Στο τελευταίο ήρθε ασθενοφόρο να με πάρει και χάλασε πάνω στη γέφυρα. Τελικά πήρα ταξί”, είπε και πρόσθεσε: “Άλλη φορά ήμασταν με τον άντρα μου και είχε χαλάσει και σταμάτησαν για να το φτιάξουν. Θέλω να φύγω όπως περπατάω. Να μην χρειαστώ αυτά τα 12 χρόνια που πέρασα με τον άντρα μου”.

Μάλιστα η κυρία Αθηνά αποκάλυψε πως για τη δωρεά έθεσε και έναν όρο: “Τους είπα αν δεν είναι στον τομέα Μεσολογγίου δεν το παίρνουν και μου είπαν εντάξει”

Δείτε όσα είπε η κυρία Αθηνά Παπαχρήστου στην ΕΡΤ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα