Μετά τον Άλκη: 14 οπαδικά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Διαβάζεται σε 2'
Γκραφίτι για τον Άλκη Καμπανό
Γκραφίτι για τον Άλκη Καμπανό INTIME

Το NEWS24/7 παρουσιάζει τα ακριβή στατιστικά της αθλητικής βίας. Ποιο είναι το προφίλ των δραστών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που τέθηκαν υπόψη του NEWS 24/7, από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού τον Φεβρουάριο του 2022, έως σήμερα, έχουν καταγραφεί στη Θεσσαλονίκη 14 περιστατικά οπαδικής βίας.

Τα 11 από τα 14 περιστατικά παρατίθενται στο ρεπορτάζ για την επέτειο της δολοφονίας Καμπανού («Δύο χρόνια οπαδικής βίας χωρίς ανακωχή», 1/2/2024), ωστόσο τα αναλυτικά στοιχεία των φακέλων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Η αστυνομία δεν χαρακτηρίζει τα 14 επεισόδια «σοβαρά» ή «εκτεταμένα», ωστόσο επιβεβαιώνει ότι έχουν οπαδικό χαρακτήρα. Σε έξι περιπτώσεις που εξέτασε το NEWS 24/7 τα θύματα χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ σε τουλάχιστον δύο περιστατικά τα θύματα νοσηλεύτηκαν με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μάλιστα, σε μία από τις επιθέσεις το θύμα δέχθηκε επίθεση με τσεκούρι στο πρόσωπο. Μία υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη, ενώ στις υπόλοιπες 13 έχουν ταυτοποιηθεί οι περισσότεροι δράστες – σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν συλλήψεις εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Αναφορικά με το προφίλ των δραστών, διαπιστώνεται ότι πρόκειται κυρίως για νεαρά άτομα που είναι οργανωμένοι οπαδοί. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχει διαπιστωθεί σχέση με το οργανωμένο έγκλημα, ωστόσο οι εμπλεκόμενοι συχνά έχουν ποινικό παρελθόν, για παράδειγμα σε υποθέσεις ναρκωτικών ή ληστείες.

Τέλος, στα 7 από τα 14 περιστατικά οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη την τελευταία διετία, εμπλέκονται ανήλικοι, με την τελευταία υπόθεση να αφορά τη συμπλοκή οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη στη Βούλγαρη τον Οκτώβριο του 2023.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα