Μετάλλαξη Δέλτα: “Μεταδίδεται ακαριαία” προειδοποιεί ο Τζανάκης

Μετάλλαξη Δέλτα: “Μεταδίδεται ακαριαία” προειδοποιεί ο Τζανάκης
Glomex

"Έχουμε ένα στέλεχος που μεταδίδεται σχεδόν ακαριαία, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πολλά κρούσματα αν επικρατήσει και υπάρξει πανδημικό κύμα" τόνισε ο Νίκος Τζανάκης.

Για την μετάλλαξη Δέλτα, τα προνόμια των εμβολιασμένων, αλλά και για την γενικότερη πορεία των εμβολιασμών έκανε λόγο το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” εξέφρασε τις ανησυχίες του για την μετάλλαξη Δέλτα, ενώ σχολίασε πως πρόκειται για ένα στέλεχος με μεταδοτικότητα περίπου 60% μεγαλύτερη από το βρετανικό.

“Είναι περίπου 60% πιο μεταδοτική από το ήδη μεταδοτικότερο βρετανικό στέλεχος, που το λέμε πλέον «Άλφα», που ήταν 50%-60% μεταδοτικότερο από το αρχικό στέλεχος. Έχουμε ένα στέλεχος που μεταδίδεται σχεδόν ακαριαία, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πολλά κρούσματα αν επικρατήσει και υπάρξει πανδημικό κύμα. Και αυτά τα κρούσματα στην συντριπτική πλειοψηφία τους θα αφορούν ανεμβολίαστους ανθρώπους, που θα αναπτύξουν σοβαρή νόσο” είπε.

Μιλώντας για την μετάλλαξη Δέλτα και τους εμβολιασμένους δήλωσε πως “οι εμβολιασμένοι σε πολύ μικρότερο ποσοστό θα μολυνθούν, ενώ σε σχεδόν μηδενικά ποσοστά θα αναπτύξουν βαριά νόσο για να χρειαστεί να μπουν σε νοσοκομείο”.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση για τα προνόμια που θα δοθούν σε όσους έχουν εμβολιαστεί ο κ Τζανάκης εκτίμησε ότι δεν είναι προνόμια αλλά απόδοση των δικαιωμάτων που είχαν ανακοπεί σε αυτούς τους ανθρώπους και πλέον δεν υπάρχει λόγος να τα στερούνται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα