Μετρό: Περισσότερα δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3

Μετρό: Περισσότερα δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3

Μειώνονται οι χρονοαποστάσεις για τις γραμμές 2 και 3, ενώ στα 6 λεπτά θα διαμορφωθούν αυτές της γραμμής 1. Τι αλλάζει στο τμήμα Αγ. Μαρίνα-Νίκαια.

Αλλαγές στις χρονοαποστάσεις των συρμών και ενίσχυση των δρομολογίων του μετρό για τις γραμμές 1, 2 και 3 με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και την αποφυγή συνθηκών συνωστισμού ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Ειδικότερα τις ώρες αιχμής η συχνότητα των δρομολογίων θα διαμορφωθεί ως εξής:

Από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου έως την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου οι χρονοαποστάσεις στις Γραμμές 2 και 3 θα διαμορφωθούν στα 5 λεπτά (από 6΄ την τρέχουσα εβδομάδα).

Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και μέχρι νεωτέρας οι χρονοαποστάσεις στη Γραμμή 1 θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά, στη Γραμμή 2 στα 4,5 λεπτά (όπως και πέρσι), ενώ στη γραμμή 3 οι χρόνοι διέλευσης των συρμών θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο και θα διαμορφωθούν στα 4 λεπτά, από τα 4,5΄ που ήταν πέρσι.

Ταυτόχρονα από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου επιλύεται το πρόβλημα των διπλών χρονοαποστάσεων που δημιουργήθηκε στο τμήμα Αγ. Μαρίνα-Νίκαια, μετά την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών της επέκτασης προς Πειραιά. Στο εξής από τους σταθμούς «Αγ. Μαρίνα», «Αγ. Βαρβάρα» και «Κορυδαλλός» οι συρμοί θα διέρχονται με τις ίδιες χρονοαποστάσεις του δικτύου της γραμμής 3 (ανά 4΄ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο) και μόνο ο σταθμός «Νίκαια» θα έχει πλέον διπλές χρονοαποστάσεις. Ο σταθμός αυτός είναι προσωρινά τερματικός και η διάταξη της γραμμής δεν προβλέπει όλες εκείνες τις δυνατότητες (σημείο αλλαγής κατεύθυνσης του συρμού) που είναι απαραίτητες για να μπορεί να επιτευχθεί η χρονοαπόσταση που υπάρχει στο υπόλοιπο δίκτυο της Γραμμής 3.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα