Μυτιλήνη: Βαριές κατηγορίες για 20 πολίτες που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Μυτιλήνη: Βαριές κατηγορίες για 20 πολίτες που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς
Ένταση και χημικά τα ξημερώματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης,μεταξύ αστυνομίας και κατοίκων,που προσπάθησαν να εμποδίσουν τις αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο νησί να αποβιβαστούν. (Τρίτη 25 Φεβρουαρίου) Eurokinissi

Οι κατηγορίες, που είναι ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος, αφορούν στα επεισόδια ενάντια στην δημιουργία δομής για πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Βαρύτατες κατηγορίες κατά περίπτωση ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν 20 άτομα κάτοικοι της Μυτιλήνης και των χωριών που ταυτοποιήθηκαν ως αυτουργοί παράνομων ενεργειών, κυρίως σε βάρος αστυνομικών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που συντάχθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, και η οποία απεστάλη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, οι 20 προέβησαν σε παράνομες ενέργειες κατά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 24 Φεβρουαρίου έως το βράδυ της 26 Φεβρουαρίου στην πόλη της Μυτιλήνης (στη θέση Διαβολόρεμα, στο οδικό δίκτυο Μυτιλήνης – Καλλονής, στην ευρύτερη περιοχή της Καράβας – Μανταμάδου και στην ευρύτερη περιοχή της Παγανής στη Μυτιλήνη) κατά τα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει εναντίον των εργασιών δημιουργίας κλειστής δομής για μετανάστες και πρόσφυγες σε επιταγμένη ζώνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, μεταξύ των 20 ταυτοποιηθέντων, περιλαμβάνεται και κάποιος που φέρεται να επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις με φορτηγό όχημα στην ευρύτερη περιοχή της Καράβας Μανταμάδου, ενώ ίδιος φέρεται και να πυροβόλησε και με κυνηγητικό όπλο στην περιοχή της Παγανής στη Μυτιλήνη.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν και αποστέλλονται για εργαστηριακό έλεγχο, αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί – εκρηκτικοί μηχανισμοί και μεταλλικά εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους, κάλυκες πυροβόλων όπλων, φυσίγγια, καθώς και κυνηγητικό όπλο.

Οι 20 κατηγορούνται κατά περίπτωση για τα αδικήματα, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας, της βίας κατά υπαλλήλων, της στάσης, του εμπρησμού, της έκρηξης, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παρακώλησης συγκοινωνιών, της ληστείας, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα