Μυτιλήνη: Βάρκα με 36 μετανάστες διέσωσε το Λιμενικό

Μυτιλήνη: Βάρκα με 36 μετανάστες διέσωσε το Λιμενικό
Μετανάστες στην Μυτιλήνη Eurokinissi

Το Λιμενικό διέσωσε σήμετα το πρωί 36 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και 9 παιδιά. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε περίκλειστο χώρο στο επιβατηγό λιμάνι.

Βάρκα με συνολικά 36 μετανάστες, από τους οποίους εννέα παιδιά, 34 Σύριους και δυο Παλαιστίνους, διέσωσε σήμερα το μεσημέρι το Λιμενικό Σώμα.

Η βάρκα είχε εντοπιστεί από τις 5.00 τα χαράματα να την παρασέρνει ο άνεμος προς την ελληνική πλευρά ενώ σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής παρακολουθούσε το συμβάν διακριτικά από απόσταση.

Τελικά περίπου στις 12.00 το μεσημέρι, με τη βάρκα να βρίσκεται σε δυσχερή κατάσταση, επενέβη το Λιμενικό Σώμα και διέσωσε τους μετανάστες, από τους οποίους οι μισοί είχαν πέσει στη θάλασσα.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στον περίκλειστο χώρο που έχει δημιουργηθεί στο χώρο του παλιού κολυμβητηρίου, στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης.

Όπως είναι γνωστό, όλοι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα μεταφέρονται στο εσωτερικό της Ελλάδας σε κλειστές δομές και δεν έχουν δικαίωμα υποβολής ασύλου.

Ήδη από τη Λέσβο μεταφέρθηκαν με το αρματαγωγό «Ρόδος» το περασμένο Σαββάτο σε κλειστή δομή στη Μαλακάσα 436 άτομα που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα