Μητροπολίτης Ναυπάκτου: “Θεολογία γεγονότων και όχι φαντασιοπληξίας”

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: “Θεολογία γεγονότων και όχι φαντασιοπληξίας”

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος παραχώρησε συνέντευξη θέλοντας να βάλει "φρένο" στις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το κλείσιμο των εκκλησιών την περίοδο του lockdown.

Απάντηση στις θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται σχετικά με το κλείσιμο των ιερών ναών την περίοδο του γενικού lockdown έδωσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος. “Δεν ξύπνησε μια ωραία πρωία ο πρωθυπουργός και με τη συνδρομή του επιστημονικού κόσμου αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα καταστήματα, τα γήπεδα, τα κέντρα πολιτισμού, τα ξενοδοχεία, τα αεροδρόμια, τα σύνορα, για να καταστρέψει την οικονομία της χώρας, για να κτυπήσει την Εκκλησία και να κάνει τους Χριστιανούς να μην κοινωνούν του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. Θεωρώ ότι τέτοιες σκέψεις είναι παράλογες”, είπε με νόημα ο μητροπολίτης που εκπροσωπούσε την Εκκλησία στα ΜΜΕ την περίοδο της καραντίνας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο orthodoxia.info, ο μητροπολίτης Ιερόθεος τόνισε πως “ο φόβος μας ήταν να μη διασπαρεί ο ιός και να μη θεωρηθούμε ως υπεύθυνοι φόνου λόγω του συνωστισμού” και απαντά στις φωνές αντίδρασης που ακούστηκαν εντός της Εκκλησίας πως “Εμείς που ζούμε στην Εκκλησία γνωρίζουμε σαφέστατα ότι η θεολογία μας συνδέεται στενά με την ιστορία και όχι με τον χώρο των φαντασμάτων και η θεολογία στην πραγματικότητα είναι θεολογία γεγονότων και όχι παραθεολογία φαντασιοπληξίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα