Natalie Christopher: Το χρονικό της εξαφάνισης που συγκλόνισε την Ικαρία

Natalie Christopher: Το χρονικό της εξαφάνισης που συγκλόνισε την Ικαρία
Natalie Christopher

Το χειρότερο σενάριο επιβεβαίωσε τους φόβους για την εξαφάνιση της 35χρονης αστροφυσικού που εντοπίστηκε νεκρή την Τετάρτη νεκρή σε χαράδρα στην Ικαρία όπου έκανε διακοπές και είχε εξαφανιστεί από τη Δευτέρα.

Με τον πλέον τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος στο θρίλερ της εξαφάνισης της 35χρονης Αγγλοκύπριας αστροφυσικού Natalile Christopher που εξαφανίστηκε τη Δευτέρα στην Ικαρία, αφού εντοπίστηκε νεκρή από εθελοντή πυροσβέστη σε χαράδρα, στην περιοχή Κεραμέ στον Άγιο Κήρυκο 1,5 χλ από το ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Η εξαφάνισή της σήμανε συναγερμό στην Ικαρία και τις αρχές, που “χτένισαν” όλο το νησί με τη συνδρομή της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, στρατιωτικών μέσων και εθελοντών, ενώ πρωτοφανής υπήρξε και η διαδικτυακή κινητοποίηση από φίλους της για τον εντοπισμό της όλες αυτές τις ημέρες.

Η Natalie Christopher πήγε για διακοπές στην Ικαρία, στην περιοχή Κεραμέ, μαζί με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της. Το ζευγάρι έφτασε στο νησί στις 3 Αυγούστου και επρόκειτο να αναχωρήσει τη Δευτέρα για την Κύπρο μέσω Αθήνας.

Τη Δευτέρα το πρωί, καθώς έλειπε από το δωμάτιο, ο φίλος της της τηλεφώνησε για να δει που βρίσκεται και σύμφωνα με τον ίδιο η 35χρονη του ανέφερε ότι είχε πάει για τρέξιμο.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο ίδιος, όταν της ξανατηλεφώνησε επειδή αργούσε να γυρίσει, εκείνη πλέον δεν απαντούσε. Έτσι, ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνισή της στις 12:40 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου.

Το μυστήριο με το κινητό τηλέφωνο

Γρίφο για την αστυνομία αποτέλεσε το κινητό της τηλέφωνο, που ενώ ήταν κλειστό σε όλες τις επίμονες κλήσεις, ενεργοποιήθηκε ξανά την Τρίτη το απόγευμα, δίνοντας σήμα από τους Φούρνους που βρίσκονται απέναντι από την περιοχή Κεραμέ όπου επικεντρώνονταν οι έρευνες.

 Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Οι μαρτυρίες του ξενοδόχου και της καμαριέρας

Αίσθηση προκάλεσαν δηλώσεις του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου όπου διέμενε το ζευγάρι ότι βρέθηκαν τρεις κηλίδες αίματος, στο μαξιλάρι, στο σεντόνι και τον καθρέφτη, γεγονός που ωστόσο αποδόθηκε σε ρινορραγία που φέρεται να είχε η άτυχη γυναίκα.

Ο ίδιος ο σύντροφός της φέρεται να δήλωσε ότι της είχε ανοίξει η μύτη την προηγούμενη μέρα.

Καμαριέρα του ξενοδοχείου φέρεται να δήλωσε επίσης ότι είχε ακούσει φωνές από το δωμάτιο την προηγούμενη μέρα.

Σε δηλώσεις του για τον σύντροφό της, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου δήλωσε ότι «Το παιδί χθες έτρεχε με τους πυροσβέστες σαν τρελός. Πανικοβλημένος, ανησυχούσε, έως έκλαιγε ο άνθρωπος. Μου είπε “για όνομα του Θεού ολόκληρη επιχείρηση, με ελικόπτερα, θερμικές κάμερες και δεν μπορεί να βρεθεί ακόμα αυτή η κοπέλα; Άνοιξε η γη και την κατάπιε;”». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα