Ναυάγιο στην Πύλο: Εντοπίστηκαν άλλες τρεις σοροί

Ναυάγιο στην Πύλο: Εντοπίστηκαν άλλες τρεις σοροί
Επιχείρηση του λιμενικού ανοικτά της Πύλου INTIME NEWS

Ανεβαίνει, όπως αναμενόταν ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων του ναυαγίου στην Πύλο, καθώς εντοπίστηκαν ακόμη τρεις σοροί.

Τρεις ακόμα σοροί εντοπίστηκαν στη θάλασσα, κοντά στο σημείο του πολύνεκρου ναυαγίου, ανοιχτά της Πύλου, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για τρεις άνδρες.

Πλέον, οι νεκροί ανέρχονται σε 81 και οι διασωθέντες σε 104, με τον αριθμό των θυμάτων να αναμένεται πως θα ανέβει κι άλλο, καθώς οι αγνοούμενοι υπολογίζονται περίπου στους 500.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους οι έρευνες συνεχίζονται από μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος του λιμενικού.

Την ίδια ώρα, παραμένουν τα ερωτήματα για τους χειρισμούς του Λιμενικού Σώματος, πέντε ημέρες μετά το τραγικό ναυάγιο, με τις Αρχές να προβαίνουν σε σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην δικογραφία που συνέταξε το Λιμεναρχείο Καλαμάτας για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, αναφέρονται δύο στίγματα για τη θέση του αλιευτικού σκάφους, καλύπτοντας ένα εύρος 11 ωρών. Το πρώτο χρονικά στίγμα είναι για τη θέση του αλιευτικού σε κίνδυνο (στις 15.00) και το τελευταίο στις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα, οπότε αναφέρεται η βύθισή του. Τα δύο αυτά στίγματα υπάρχουν στην υποβλητική του Λιμεναρχείου.

Αναλυτικά, το απόσπασμα της δικογραφίας έχει ως εξής:

«Την 13/6/2023 και περί ώρα 15:00 κατόπιν εντολής από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, το ΠΠΠΛΣ 920 απέπλευσε με προορισμό την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή 50 ν.μ. ΝΔ Λιμένα Πύλου προς εντοπισμό αλιευτικού σκάφους σε στίγμα 36° 18.2Β και 021°07.1Α. Λίγες ώρες αργότερα ΠΠΛΣ 920 εντόπισε προαναφερόμενο αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 500-750 Παράτυπα Εισερχόμενα Πρόσωπα και διατάχθηκε από ΕΚΣΕΔ/ΛΣ να το θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση. Περί ώρα 02:00 πλήρωμα ΠΠΛΣ 920 παρατήρησε ότι το σκάφος αυτό είχε αρχίσει να παίρνει μεγάλη κλίση από τη δεξιά πλευρά του, ενώ παράλληλα επικρατούσε στους επιβαίνοντες μεγάλη αναστάτωση και φωνές. Σε λιγότερο από ένα λεπτό τι σκάφος ανατράπηκε και τελικά βυθίστηκε ολοκληρωτικά σε στίγμα 36° 17.6Β και 021°03.17Α»

Η απόκλιση των δύο στιγμάτων, όπως αναφέρονται στη δικογραφία του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, δεν είναι 30 ναυτικά μίλια, όπως λέει το Λιμενικό στη σημερινή του ανακοίνωση, αλλά περίπου 3,3 ναυτικά μίλια. Επομένως, είτε η δικογραφία λέει ψέματα είτε η ανακοίνωση του Λιμενικού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα