Ναυάγιο στην Πύλο: Εντοπίστηκε ακόμη μια σορός – Στους 82 ανέρχονται επίσημα οι νεκροί

Ναυάγιο στην Πύλο: Εντοπίστηκε ακόμη μια σορός – Στους 82 ανέρχονται επίσημα οι νεκροί
Επιζώντες του ναυαγίου στο λιμάνι της Καλαμάτας Menelaos Myrillas / SOOC

Στους 82 ανέρχονται πλέον οι νεκροί του τραγικού ναυαγίου ανοικτά της Πύλου, μετά τον εντοπισμό μιας ακόμη σορού στην περιοχή.

Μία ακόμη σορός σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, περισυνέλεξε το απόγευμα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος από τη θαλάσσια περιοχή, όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου.

Η σορός θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας. Έως αυτή τη στιγμή έχουν διασωθεί 104 αλλοδαποί και έχουν ανασυρθεί 82 σοροί.

Στην περιοχή οι έρευνες συνεχίζονται και επιχειρούν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού και τέσσερα παραπλέοντα πλοία.

Τη Δευτέρα (19/06) εντοπίστηκαν ακόμη τρεις σοροί στην ίδια περιοχή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για τρεις άνδρες.

Παράλληλα, παραμένουν τα ερωτήματα για τους χειρισμούς του Λιμενικού Σώματος, πέντε ημέρες μετά το τραγικό ναυάγιο, με τις Αρχές να προβαίνουν σε σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δικογραφία που συνέταξε το Λιμεναρχείο Καλαμάτας για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, αναφέρονται δύο στίγματα για τη θέση του αλιευτικού σκάφους, καλύπτοντας ένα εύρος 11 ωρών. Το πρώτο χρονικά στίγμα είναι για τη θέση του αλιευτικού σε κίνδυνο (στις 15.00) και το τελευταίο στις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα, οπότε αναφέρεται η βύθισή του. Τα δύο αυτά στίγματα υπάρχουν στην υποβλητική του Λιμεναρχείου.

Αναλυτικά, το απόσπασμα της δικογραφίας έχει ως εξής:

«Την 13/6/2023 και περί ώρα 15:00 κατόπιν εντολής από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, το ΠΠΠΛΣ 920 απέπλευσε με προορισμό την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή 50 ν.μ. ΝΔ Λιμένα Πύλου προς εντοπισμό αλιευτικού σκάφους σε στίγμα 36° 18.2Β και 021°07.1Α. Λίγες ώρες αργότερα ΠΠΛΣ 920 εντόπισε προαναφερόμενο αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 500-750 Παράτυπα Εισερχόμενα Πρόσωπα και διατάχθηκε από ΕΚΣΕΔ/ΛΣ να το θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση. Περί ώρα 02:00 πλήρωμα ΠΠΛΣ 920 παρατήρησε ότι το σκάφος αυτό είχε αρχίσει να παίρνει μεγάλη κλίση από τη δεξιά πλευρά του, ενώ παράλληλα επικρατούσε στους επιβαίνοντες μεγάλη αναστάτωση και φωνές. Σε λιγότερο από ένα λεπτό τι σκάφος ανατράπηκε και τελικά βυθίστηκε ολοκληρωτικά σε στίγμα 36° 17.6Β και 021°03.17Α»

Η απόκλιση των δύο στιγμάτων, όπως αναφέρονται στη δικογραφία του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, δεν είναι 30 ναυτικά μίλια, όπως λέει το Λιμενικό στη σημερινή του ανακοίνωση, αλλά περίπου 3,3 ναυτικά μίλια.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα