Νάξος: Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας για το νερό

Νάξος: Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας για το νερό

Οι αγρότες αντιδρούν στο έργο της μεταφοράς του νερού από τη γεώτρηση του Αϊ Λια στο δίκτυο που υδροδοτεί τη Χώρα και τα δυτικά παράλια της Νάξου.

Δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα οι αγροκτηνοτρόφοι Δαμαριώνα και Φιλωτιού Νάξου, που αντιδρούν στο έργο της μεταφοράς του νερού από τη γεώτρηση του Αϊ Λια στο δίκτυο που υδροδοτεί τη Χώρα και τα δυτικά παράλια της Νάξου.

Από χθες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή (μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής) προκειμένου να περιφρουρήσουν την εξέλιξη του έργου και να διασφαλιστεί η ομαλότητα στην περιοχή.

Σε συνάντηση τους το βράδυ της Παρασκευής οι αγροκτηνοτρόφοι της περιοχής αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να μην αφήσουν να ολοκληρωθεί το έργο αφού θεωρούν ότι η μεταφορά του νερού στο δίκτυο που υδροδοτεί τη Χώρα Νάξου θα είναι επιζήμια για τις δικές τους περιοχές που το έχουν ανάγκη.

Σήμερα το πρωί οι αγροκτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στη γεώτρηση και στην προσπάθεια τους να περάσουν συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς.

Μάλιστα –από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- αισθάνθηκε αδιαθεσία κάποιος από τους αντιδρώντες ο οποίος μεταφέρθηκε, προληπτικά, στο νοσοκομείο του νησιού.

Ωστόσο, οι αγροκτηνοτρόφοι κατάφεραν να περάσουν και αυτή τη στιγμή βρίσκονται κοντά στη γεώτρηση του Αϊ Λια (200 μ. από τον πύργο Μπαζαίου) και συζητούν με τους αστυνομικούς.

Να σημειωθεί ότι οι αντιδρώντες επικοινώνησαν τηλεφωνικά τόσο με το δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη, όσο και τους αντιδημάρχους Δημήτρη Λιανό και Μανόλη Πολυκρέτη. Μια από τις προτάσεις που συζητούν είναι να παραμείνουν στο σημείο επί 24ώρου προκειμένου να μην επιτρέψουν την εξέλιξη του έργο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα