Νέα 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

Νέα 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες
Σωματείο Εργαζομένων ΕΣΠ/facebook

Σε νέα απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΠ, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις που προωθεί η εργοδοσία

Σε νέα 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

Πρόκειται για συνέχιση των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενάντια στις απολύσεις που προωθεί η διοίκηση του ΕΣΠ και την μη καταβολή αποζημιώσεων σε εργαζόμενους που χάνουν την δουλειά τους, καθώς, όπως αναφέρουν, ο εργοδότης δεν αναγνωρίζει τον πραγματικό χρόνο προϋπηρεσίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΕΣΠ

“Οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες απεργήσαμε στις 10 και 11 Δεκεμβρίου επειδή πολλοί από εμάς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με απολύσεις στο τέλος του μήνα. Κάποιοι από εμάς δεν θα λάβουμε ούτε αποζημίωση απόλυσης, καθώς ο εργοδότης μας δεν αναγνωρίζει τον πραγματικό χρόνο προϋπηρεσίας μας. Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας και ενώ οι ανάγκες υποστήριξης των προσφύγων κάθε άλλο παρά έχουν μειωθεί.

Ευχαριστούμε θερμά για την αλληλεγγύη τους τα σωματεία εργαζομένων, τους συναδέλφους εργαζόμενους στο προσφυγικό, τους δημοσιογράφους και κυρίως του ίδιους τους πρόσφυγες που στάθηκαν στο πλευρό μας, παρά την προσωρινή παύση της παροχής υπηρεσιών εκ μέρους μας.

Το ίδιο το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ωστόσο ουδόλως αντέδρασε στα αιτήματα μας.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απαξίωση του έργου μας, αντιστεκόμαστε στις απολύσεις και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις προκηρύσσοντας νέα 48ωρη απεργία στις 17 και 18 Δεκεμβρίου.

Καμία απόλυση στο ΕΣΠ.

Αναγνώριση του πραγματικού καθεστώτος εργασίας. 

Καταβολή αποζημιώσεων με αναγνώριση κάθε ημέρας εργασίας στο ΕΣΠ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα