Νέες ταυτότητες: Ο ΑΦΜ θα είναι ο μοναδικός αριθμός για κάθε πολίτη

Νέες ταυτότητες: Ο ΑΦΜ θα είναι ο μοναδικός αριθμός για κάθε πολίτη
Οι νέες ψηφιακές κάρτες των πολιτών της Εσθονίας. Αντίστοιχες αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν και οι Έλληνες πολίτες από το 2021 e-estonia@facebook

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κ. Πιερρακάκη, στόχος είναι να γίνει ο ΑΦΜ ο μοναδικός αριθμός για κάθε πολίτη καθώς και να χρησιμοποιείται για όλα.

Ο ΑΦΜ θα γίνει σταδιακά ο μοναδικός αριθμός στις νέες ταυτότητες, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η στρατηγική μας υπαγορεύει να έχουμε έναν μόνο αριθμό, ο οποίος θα δίνεται στη γέννηση ενός παιδιού.

Συγκεκριμένα, έχουμε καταλήξει στην αξιοποίηση του ΑΦΜ, ως ενιαίου αριθμού ταυτοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΦΜ θα μετονομαστεί για τα φυσικά πρόσωπα, καθώς θα πάψει να είναι αριθμός μόνο φορολογικού ενδιαφέροντος και θα καταστεί σταδιακά ο μοναδικός αριθμός που οι πολίτες θα χρησιμοποιούν στις αλληλεπιδράσεις τους με το κράτος αλλά και με τις επιχειρήσεις.

Είναι, τέλος, δεδομένο, ότι ο αριθμός αυτός θα αναγράφεται στις νέες ταυτότητες που θα εκδοθούν και θα αποτελεί τον βασικό αριθμό ταυτοποίησής μας, ο οποίος δεν θα αλλάζει”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην “Κυριακάτικη Καθημερινή”.

Παράλληλα σκοπεύεται να δημιουργηθούν ψηφιακές υποδομές, ώστε κάθε πολίτης να αποκτήσει ψηφιακή υπογραφή μέσω της ταυτότητάς του, την οποία μάλιστα θα μπορεί να φέρει και στην συσκευή του κινητού τηλεφώνου του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα