Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Ο ιατροδικαστής βλέπει σεξουαλική κακοποίηση – Νέος γύρος ανακρίσεων

Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Ο ιατροδικαστής βλέπει σεξουαλική κακοποίηση – Νέος γύρος ανακρίσεων
Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Aglaiakyriakou.gr

Απροσδιόριστα τα αίτια θανάτου του μόλις 11 μηνών βρέφους, σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή. Πιθανόν να οφείλονται όμως στην πάθησή του.

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή στο άτυχο βρέφος από την Συρία με τον ιατροδικαστή, παρόντων δύο ακόμη συναδέλφων του να καταλήγουν πως το 11 μηνών βρέφος, ο ιατροδικαστής βλέπει σεξουαλική κακοποίηση, ενώ τα αίτια θανάτου του θεωρούνται απροσδιόριστα και ελήφθησαν ιστοί για ιστολογική εξέταση. Πιθανόν να οφείλεται στην μικροκεφαλία από την οποία έπασχε ίσως μετά από κάποιον σπασμό.

Πρόσθετα ελήφθησαν γενετικά δείγματα για σύγκρισή με τους υπόπτους ώστε να υπάρξει τυχόν ταυτοποίηση δράστη.

Αν και οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής που διενεργούν την έρευνα δεν είχαν πειστεί για το ενδεχόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης, ωστόσο ανέμεναν το πόρισμα του ιατροδικαστή για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους σε συνεργασία με τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Οι γονείς του παιδιού από την Συρία που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στου Ζωγράφου, έχουν άλλα δύο μικρά παιδιά, το δίδυμο κοριτσάκι του άτυχου βρέφους και ένα αγοράκι μεγαλύτερο κατά ένα έτος, ενώ το άλλο ζευγάρι είναι συγγενείς τους που διαμένουν στην Θεσσαλονίκη, έχουν και εκείνοι ένα μωρό και τους επισκέφτηκαν το βράδυ του Σαββάτου για δύο ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτυχο κοριτσάκι έπασχε από μικροκεφαλία και τις τελευταίες ημέρες η κατάστασή του επιδεινωνόταν συνεχώς με αιμοπτύσεις και σπασμούς.

Είχε πάει πολλές φορές στο Νοσοκομείο Παίδων, είχε νοσηλευτεί ξανά και έπαιρνε θεραπεία, μέχρι που η μητέρα ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής πως το παιδί της δεν ανέπνεε πλέον και το μετέφεραν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου δυστυχώς απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μακροσκοπικά ο ιατροδικαστής εντόπισε στο σωματάκι του παιδιού αλλοιώσεις που θα μπορούσαν να προέρχονται από σεξουαλική κακοποίηση, κάτι για το οποίο κρατούσαν επιφυλάξεις οι Αρχές μέχρι να ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή.

Πλέον ο κύκλος ανακρίσεων θα ξεκινήσει πάλι και οι ύποπτοι θα επανεξεταστούν με στοχευμένη κατεύθυνση πλέον για την ταυτοποίηση του δράστη της ειδεχθούς αυτής πράξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα