Νίσυρος: Η ιστορία του γονέα που ήθελε να προστατέψει το παιδί του και συνελήφθη

Διαβάζεται σε 3'
Νίσυρος
Νίσυρος ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ--EUROKINISSI

Αίσθηση έχει προκαλέσει η υπόθεση ενός πατέρα από τη Νίσυρο, ο οποίος αν και κατήγγειλε στην Αστυνομία την σεξουαλική παρενόχληση του ανήλικου παιδιού του, συνελήφθη γιατί δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα.

Στη σεξουαλική παρενόχληση κατά ανηλίκων με χρήση πορνογραφικού υλικού φέρεται να προέβαινε ο φερόμενος ως δράστης της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου στη Νίσυρο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του NEWS24/7, ο φερόμενος ως δράστης ήταν υπάλληλος σε μουσείο του νησιού και φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικα παιδιά, δείχνοντάς τους πορνογραφικό υλικό ή ακόμα και σεξουαλικά βοηθήματα.

Από την άλλη πλευρά, ο πατέρας του ανηλίκου, ο οποίος κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση του παιδιού του και συνελήφθη, είναι αλβανικής καταγωγής και παρ’ όλο που ζει επτά χρόνια στην Ελλάδα, δεν του έχουν χορηγηθεί τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Πληροφορίες του NEWS 24/7 αναφέρουν ακόμα πως, ο πατέρας μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της Κω για να υποβάλλει την καταγγελία και, ενώ δεν του ζητήθηκε κάποιο έγγραφο εκεί, επιστρέφοντας στη Νίσυρο, δυνάμεις της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψή του. Όπως αναφέρεται, είναι πολύ πιθανό κάποιος να αποκάλυψε στις Αρχές ότι ο εν λόγω πατέρας στερούταν των απαραίτητων εγγράφων, ενδεχομένως και ο φερόμενος ως δράστης.

Έντονη αντίδραση από φορείς και κατοίκους του νησιού

Κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ Νισύρου και υπέγραψαν επιστολή διαμαρτυρίας, την Τρίτη (16/4), με την οποία ζητούν την άμεση απελευθέρωση του γονέα και την επιστροφή του στην οικογένειά του.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Νισύρου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Νισύρου Το Βήμα της Κω

Η επιστολή διαμαρτυρίας:

“Σήμερα, 16 Απριλίου 2024, έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου συγκεντρωθήκαμε ανήσυχοι κι εξοργισμένοι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Συγκεκριμένα ο (..) κάτοικος του νησιού μας, αφού προέβη σε καταγγελία που αφορούσε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του δεκάχρονου παιδιού του, κρατείται έκτοτε από τις αρχές, καθώς στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων. Μάλιστα, μάθαμε ότι κινδυνεύει με άμεση απέλαση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόλυτη προστασία κάθε μητέρας /πατέρα που ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ να απευθυνθεί στις αρχές, προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά του/της, τα παιδιά όλων μας!

Για το νησί και την κοινωνία μας είναι ένα ζήτημα ηθικής αρχής και όχι νομικής τάξης. Ζητάμε ο πατέρας, που προέβη στην καταγγελία να δεχτεί προστασία, καθώς αποτελεί παράδειγμα για την κοινωνία μας, που μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερους/ες να μιλήσουν.

Σας καλούμε να αναλογιστείτε τις τρομερές συνέπειες που έχει ήδη η κράτηση του πατέρα στον ψυχισμό του ανήλικου παιδιού του και το άγχος που επικρέμεται στην οικογένεια με την ενδεχόμενη απέλασή του.

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη δίωξη εκδικητική και καταχρηστική. Η διεύθυνση του (..) στο νησί μας είναι γνωστή, έχει οικογένεια και δεν θα φύγει ανενόχλητος, όπως έκανε ο φερόμενος ως θύτης.

Ζητάμε δικαιοσύνη και την άμεση επιστροφή του πατέρα κοντά στην οικογένειά του, που δοκιμάζεται”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική επιτροπή του ΚΚΕ, ο πατέρας του ανηλίκου αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Τρίτης (16/4), ύστερα από παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Σημειώνεται πως παρέμβαση επί του θέματος έκανε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα