Νύχτα έντασης στη Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ μέσα στο ΑΠΘ – Πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ
Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ INTIME

Πορεία διαμαρτυρίας από φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, μετά την επέμβαση της ΕΛΑΣ στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (16/3).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού ΑΠΘ, η εισβολή των ΜΑΤ στον χώρο του πανεπιστημίου έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση “επανοικειοποίησης του χώρου στον πλάτανο της σχολής”, όταν εμφανίστηκε διμοιρία των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η voria.gr, οι δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν εντός της Σχολής και έχουν ήδη προχωρήσει σε πάνω από 40 προσαγωγές.

Φοιτητές προχώρησαν στη δημοσιοποίηση βίντεο μέσα από τον χώρο του Πανεπιστημίου όπου πραγματοποιούνται οι προσαγωγές, σύμφωνα με το infolibre.

Στον απόηχο της αστυνομικής επιχείρησης, σημειώθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το thesstoday, περίπου 300 άτομα, φοιτητές και αντιεξουσιαστές, συγκεντρώθηκαν και κινούνταν προς τα δυτικά της πόλης επί της Εγνατίας οδού.

Πρύτανης ΑΠΘ: “Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία”

«Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από καταστροφές που προκαλούνται από τη δράση οργανωμένων ομάδων που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας.

«Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ουδεμία σχέση έχουν με τη δράση αυτών των μειοψηφικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν τη “μοναδική αλήθεια” τους με βίαιες ενέργειες που συντηρούν ένα κλίμα ανασφάλειας, φαλκιδεύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και παρεμποδίζουν τη λειτουργία των Α.Ε.Ι», τόνισε.

Επισήμανε, τέλος ότι «με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι δημόσιες αρχές μπορούν να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου αυτεπάγγελτα, όταν διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα