Ο Φουρθιώτης χάνει τους αστυνομικούς του – Τι ζήτησε ο Χρυσοχοΐδης

Ο Φουρθιώτης χάνει τους αστυνομικούς του – Τι ζήτησε ο Χρυσοχοΐδης
Ο Μένιος Φουρθιώτης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΞΙΩΤΗΣ / PAPADAKIS PRESS

Μετά την κατακραυγή για το "οχυρό" γύρω του, δόθηκε εντολή να παύσει η φύλαξη στην οικία του Μένιου Φουρθιώτη και να αρθεί η φρουρά τεσσάρων αστυνομικών. Επιστρέφονται υπηρεσιακά οχήματα που έπαιρνε εναλλάξ.

Αίρεται η πολυάριθμη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη μετά τη γενική κατακραυγή για το ένστολο “τείχος” που είχε υψωθεί στην οικεία του με οχήματα και άνδρες της αστυνομίας να τη φυλάνε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τον Αρχηγό να κοιτάξει τις καταγγελίες για Φουρθιώτη και να πάρει μέτρα. Με εντολή Αρχηγού ζητήθηκε από την αρμόδια επιτροπή να επανεξετάσει τα αντικειμενικά κριτήρια για την φύλαξη του συγκεκριμένου ατόμου και εφόσον δεν κρίνεται απαραίτητη να αρθεί.

Αυτό προέκυψε και δόθηκε εντολή να παύσει η φύλαξή του στην οικία του και να αρθεί η φρουρά τεσσάρων αστυνομικών που του είχε παραχωρηθεί.

Πρόσθετα θα επιστραφούν και δύο υπηρεσιακά οχήματα που έπαιρνε εναλλάξ ανάλογα με τις μηχανικές βλάβες, που ήταν ένα Skoda και ένα παλιό κατεσχεμένο BMW που εμφάνιζε διαρκώς βλάβες. Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη. επειδή εμφάνισε βλάβη το BMW το επέστρεψε και πήρε το Skoda για την συνοδεία του, ενώ θωρακισμένο είναι μόνο το δικό του ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Πυρά Σπίρτζη για την προστασία Φουρθιώτη

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης έθεσε ερώτημα τον αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι «όσα αποκαλύπτονται για τον κ. Φουρθιώτη προκαλούν πολλά ερωτηματικά και απαιτείται άμεση απάντηση τόσο από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και από την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ».

Ακολούθως απεύθυνε συγκεκριμένα ερωτήματα:

-Ισχύει ότι έχουν παραχωρηθεί 14 αστυνομικοί για φύλαξη του κ. Φουρθιώτη και μάλιστα στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής με καθημερινές κλοπές, με υποστελεχωμένα τα αστυνομικά τμήματα σε βαθμό που να μην βγαίνουν ούτε οι τυπικές βάρδιες;

-Ισχύει ότι του έχουν παραχωρηθεί 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα;

– Ποιος και γιατί από την πολιτική ή φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως καταγγέλλεται, έχει εγκρίνει φύλαξη για τον γνωστό Μένιο Φουρθιώτη, με αριθμό ρεκόρ 14 αστυνομικών και 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα, για ποιόν λόγο και με ποια κριτήρια εγκρίθηκε;

– Γιατί παρά τη σκληρά επικριτική ανακοίνωση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων συνεχίζεται η φύλαξή του;

– Ποιος του παρέχει αυτή τη σκανδαλώδη προστασία και την απαράδεκτη συμπεριφορά επιτρέποντας τη σύλληψη φωτορεπόρτερ που έκανε τη δουλειά του και μηνύσεις σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσιογράφους, σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ακόμη και σε αστυνομικούς;

Καταλήγοντας ρώτησε «τι είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη;» και προαναγγέλλει ότι «θα υποχρεωθείτε να δώσετε τις απαντήσεις μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα