Οι Αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ στις έρευνες για τον αστυνομικό στη Νίκαια

Οι Αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ στις έρευνες για τον αστυνομικό στη Νίκαια
Αστυνομικός Eurokinissi

Ο αστυνομικός βρέθηκε δεμένος και άγρια ξυλοκοπημένος. Οι Πακιστανοί ισχυρίζονται πως ήθελε να τους ληστέψει και εκείνος πως επενέβη μόνος του για να αποτρέψει λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Στο «μικροσκόπιο» των «Αδιάφθορων» της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει η διερεύνηση της υπόθεσης στη Νίκαια. Αρχικά την υπόθεση ξεκίνησε να διερευνά η Ασφάλεια Πειραιά, ωστόσο στη συνέχεια λόγω και της εμπλοκής αστυνομικού, μπήκε στις έρευνες και το Εσωτερικών Υποθέσεων.

Από το μεσημέρι και μετά η έρευνα πέρασε εξ ολοκλήρου στους «Αδιάφθορους» όμως, αφού οι ενδείξεις «κακοσμίας» από το ξημέρωμα που ήρθε στο φως αυτή η περίεργη υπόθεση, είχαν αρχίσει να δημιουργούν μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα στις Αρχές για το ποια πλευρά λέει ενδεχομένως την αλήθεια.

Ως προς το χρονικό, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, η Άμεση Δράση δέχτηκε κλήση από περίοικους για έντονη φασαρία που προερχόταν από το συγκεκριμένο σπίτι στη Νίκαια, επί της οδού Γέμελου 23. Μόλις έφτασε το περιπολικό, το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης ήρθε κατευθείαν αντιμέτωπο με μία ομάδα 5-6 Πακιστανών, που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν με αποτέλεσμα να χρειαστεί να συμπλακούν μαζί τους για να τους ακινητοποιήσουν.

Όταν τελικά κατάφεραν να εισέλθουν στο σπίτι, εντόπισαν δεμένο και άγρια χτυπημένο, έναν 34χρονο άντρα, τον οποίο έλυσαν και διαπίστωσαν πως ήταν αστυνομικός.

Ο τραυματισμένος αστυνομικός μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο όπου ακόμα νοσηλεύεται φρουρούμενος και οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Πειραιά όπου παρουσία διερμηνέων έδωσαν τις καταθέσεις τους.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν, ο αστυνομικός μαζί με τουλάχιστον άλλα 2-3 άτομα τους επιτέθηκε με σκοπό την ληστεία, οι συνεργοί του διέφυγαν και εκείνον κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον δέσουν, όπου στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν. Μάλιστα υποστήριξαν πως είχαν πέσει και άλλες φορές θύματα ανάλογων επιδρομών.

Ο αστυνομικός υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής και μάλιστα ως οδηγός διοικητή τμήματος. Εκείνος από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι αντιλήφθηκε τα ξημερώματα ύποπτες κινήσεις των Πακιστανών και επενέβη μόνος του, όντας εκτός υπηρεσίας και δίχως να ενημερώσει ως όφειλε αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, την Άμεση Δράση, με αποτέλεσμα να τον ακινητοποιήσουν, να τον απαγάγουν και να τον κακοποιήσουν.

Καθώς λοιπόν υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες καταθέσεις των εμπλεκομένων και καθώς όλα αυτά εκτυλίχθηκαν κατά έναν εντελώς ύποπτο τρόπο τα ξημερώματα, όπου η κατάθεση του αστυνομικού έχει αδυναμίες, θα χρειαστεί ενδελεχής έρευνα για να μπορέσουν οι Αρχές να διαπιστώσουν τι από όλα αυτά είναι αλήθεια και αν ο αστυνομικός εμπλέκεται σε τυχόν παράνομες ενέργειες και αν όντως λήστεψε τους Πακιστανούς με λεία τα λαθραία τσιγάρα, αν έχει συνεργούς και αν αυτοί είναι επίσης αστυνομικοί.

Μεταξύ άλλων πάντως, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν πέσει και ελέγχονται ανάλογα περιστατικά σε βάρος αλλοδαπών λαθρεμπόρων με λεία τα παράνομα προϊόντα τους και χρήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα